Final’de duygu dolu 10 Kasım

10 Kasım saat 09.05’te Adana Final Okulları nefeslerini tuttu ve o dakikalarda kalpleri yalnızca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için attı.

ADANA (BÖLGE)-Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’inci yılında Adana Final Okulları’nda anma töreni düzenlendi. Okul bahçesinde yapılan törene, Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem, Adana Final Okulları Genel Müdürü M. Turhan Orhan, Adana Final Okulları yöneticileri, öğretmenleri, velileri ve öğrencileri katıldı. Öğrenciler, Atatürk büstüne çiçekler koyarken, Atatürk köşesinde hazırlanan anı defterine duygularını yazdılar.

Duygu dolu tören,  Adana Final Okulları öğrencileri ve velilerinin okulun bahçesinde toplanması ile başladı. Saat 09.05’te çalan siren eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra İstiklal Marşı ile devam etti.

Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü ve Adana Final Okulları Kurucusu Şevket Ertem’in konuşmasının ardından anma programına başladı.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla, rahmetle ve minnetle anarak konuşmasına başlayan Ertem, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çağa damgasını vurmuş; sadece Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesini yapmamış aynı zamanda mazlum milletlere de örnek olmuştur. Bugün orta doğuda yeni sınırlar çizmeye çalışanlara baktığımızda,
Mustafa Kemal Atatürk’ün ne kadar doğru bir yolda ilerlediğini, ne kadar ileri görüşlü büyük bir devlet adamı ve donanımlı bir lider olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Birileri sizin yanınızda Mustafa Kemal Atatürk hakkında olumsuz şeyler söylüyorsa, bilesiniz ki ya gaflet ve delalet içerisindedir ya da ihanet içerisindedir, vatan hainidir. Eğer bu ülkede 80 000 camide ezan okunuyor, gönderlerde ay yıldızlı bayrak dalgalanıyorsa;  bu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Hepinizin adına onu rahmetle, sevgiyle ve özlemle anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Adana Final Okulları öğrencilerinin müzik öğretmenleri eşliğinde hep bir ağızdan söyledikleri “ Ataya Ağıt” şarkısından sonra lise öğrencilerinden oluşan koro, keman ve piyano eşliğinde Atatürk’ün sevdiği türküleri söyledi. Tören, oratoryo sunumunun ardından, Atatürk Fotoğrafları’ndan oluşan serginin gezilmesiyle sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor