Flört şiddeti en yaygın şiddet türü!

ADANA (BÖLGE)- Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Adana İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Kadın Çalışma Grubu, kadına yönelik şiddete karşı farkındalığı arttırmaya çalışıyor.

Bu kapsamda ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle bir dizi etkinlik gerçekleştiren TMMOB’li kadınlar, her gün yaşanan kadın cinayetlerinin, taciz, tecavüz ve şiddetin sona erdirilmesi için toplumun tüm kesimlerini birlikte mücadeleye çağırdı. Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için İstanbul Sözleşmesi uygulanmalıdır.

TİYATRO GÖSTERİSİ

TMMOB’li kadınların Adana’da gerçekleştirdikleri ‘Flört Şiddeti’ seminerinde Adana Kadın Dayanışma ve Sığınma Evi Merkezi (AKDAM) gönüllüsü Psikolog Şebnem Pusa da flört şiddetinin en yaygın şiddet türü olduğunu ancak fark edilmediğini vurguladı. TMMOB Adana İKK Kadın Çalışma Grubu, ayrıca her yıl ‘Adana Kadın Platformu’ tarafından düzenlenen ‘Kadınlar Gece Yürüyüşü’ne de katıldı. TMMOB’li öğrenciler, yürüyüş sonrası Atatürk Parkı’nda toplanan kitleye ‘Kadının Sesi’ sokak tiyatrosunu sergiledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor