Geçirdiği kaza yaşamını değiştirdi

Uluslar arası Hakem ve Atletic Conan Vücut Geliştirme ve Fitness Spor Kulübü Başkanı Nihat Söyler’in yaşam çizgisi, geçirdiği trafik kazasıyla değişti. Judo sporuyla uğraştığı yıllarda geçirdiği trafik kazasında iki ayağı kırılan ve bir süre yatalak kalan Söyler, azmi ve yoğun geçen çalışma sonrası ayağa kalkmayı başardı.

Ayağını güçlendirmek ve bacak kaslarını geliştirmek için kum torbalarıyla çalışan ve yeniden eski gücüne kavuşan Nihat Söyler; arkadaş tavsiyesiyle haltere başladı. Adıyaman’da 1980 yılında spor salonu açan Söyler; 4 yılın ardından kendine idol olarak aldığı ünlü vücutçu Ahmet Enünlü’nün yolundan ilerleyip vücut geliştirme sporunda Türkiye 4.sü oldu, çeşitli dereceler yaptı.

Adıyaman’ın ardından Adana’ya geçen ve vücut geliştirme sporuna gönül verenlerin çalışabileceği spor salonu açan Söyler kurduğu Atletic Conan Spor Salonu’nda bir çok şampiyon sporcu yetiştirdi. Sayısız şampiyon yetiştiren Nihat Söyler 2012 yılında Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu Milli Takım Antrenörlüğü görevinde de bulundu.

Çok sayıda Türkiye Şampiyonu yetiştiren Nihat Söyler, 3 dönem Türkiye Vücut Geliştirme ve Fitness Federasyonu’nda yönetim kurulu üyeliğinin yanı sıra basın kurulu üyeliği de yaparken, Adana’da da 15 yıl boyunca İl Temsilciliği görevlerinde bulundu.

40’a yakın plaket, şükran belgeleri ve sayısız başarıları bulunan Nihat Söylerin kırık bacakla başlayan hayatı nice gencin sportif alanda elde ettiği derecelerle taçlandı. Vücut geliştirme sporunun tarihçesinin yanı sıra sporcu beslenmesi konularında da geniş bir bilgi birikimine sahip olan Söyler; “Aile olarak bu spora gönül verdik. Bu spora aşığız. Kardeşlerim ve eşim de bu sporla uğraştılar ve önemli derecelere imza attılar. Vücudunu geliştirmek, bu sporu amatörce yapmak isteyen herkese kapımız açık. Kendini güçsüz hisseden, kaslarının güçlenmesini isteyen, yoğun iş stresinden uzaklaşıp sporun bu dalıyla uğraşmak isteyenler bize katılabilir” diye konuştu. (HABER: Mehmet APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor