GELECEĞİMİ ÇÖPE ATMA!

HABER: DURMUŞ ALACA

ADANA (BÖLGE)-Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneğinin çevre ve iklim değişikliği konularına odaklanan projesi başladı.

Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneğinin “Geleceğimi Çöpe Atma!” başlıklı projesi T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği mali desteğiyle uygulanan Sivil Toplum Destek Programının üçüncü dönemi kapsamında hibe desteği aldı. Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği, 1 Nisan 2021’de başlayan proje kapsamında 15 ay boyunca, çocukların ve gençlerin katılımıyla çevre ve iklim değişikliği konularında toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen faaliyetler yürütecek.

Çukurova Genç İş Adamları Derneğinin (Çukurova GİAD) ve Polonya merkezli Kalkınma Politikaları Vakfının (Development Policy Foundation) ortaklığında yürütülecek projede, Avrupa Birliği üye ülkelerinde çevre ve iklim değişikliği odaklı politikalar, eğitimler ve eylem planlarından elde edilen deneyim ve bilgi birikiminin Adana’ya ve ülkemize aktarılması hedefleniyor. Projenin diğer hedefleri de şöyle:

1. Adana’da ekoloji, çevre ve iklim değişikliği konularında etkili bir şekilde çalışmak ve sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin artırılmasını sağlamak.

2. Çocukların geleceğini etkileyen bir sorun olarak çevre hakları ve iklim değişikliği konusunda farkındalık yaratarak savunuculuk becerilerini geliştirmek.

3. Adana’da kamu kurumları ile iş birliği yaparak bir çocuk girişimi oluşturmak ve kendi yaşamlarını etkileyen süreçlere aktif katılımlarını sağlamak.

4. Adana’da, Türkiye’de ve Avrupa’da çalışan STK’lar arasında iş birliğini ve diyaloğu arttırmak için işlevsel mekanizmalar geliştirmek.

Adana’da yaşayan 11-18 yaş aralığındaki çocukların ve gençlerin, aktif olarak yer alacağı proje faaliyetleriyle, Adana’da sivil toplumun çevre ve iklim değişikliği hakkında farkındalık kazanması öngörülüyor. Proje sayesinde çocuklar ve gençler, Adana’da öne çıkan çevre sorunları ve iklim değişikliği konularında bilgilenecek, farklı sektörlerdeki üretim süreçlerini doğrudan gözlemleyip anlamalarını sağlayacak proje faaliyetlerine aktif olarak katılacak ve çevre dostu uygulamalar önerecekler.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor