GELİN BİR DENEYİN !

Halk TV yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, “Sayın Adalet Bakanı “Sansüre asla onay vermeyiz” demiş. Yasakçı zihniyeten dolayı Halk TV’ye verilen cezaları, RTÜK kablo tv hakkımızı her seferinde reddedilişini nasıl açıklayacaksınız? Daha geniş kilelere ulaşmayı önlemek bir  nevi sansür değil de nedir?” diye sormuş.

Güzel  bir soru..

Cevabı da   Anayasa’nın 26.maddesinde yer almıştır. Ne diyor 26. Madde;

“Anayasanın 26. maddesinin 1. fıkrasına göre “Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir. Bu hürriyet resmi makamların müdahalesi olmaksızın haber veya fikir almak ya da vermek serbestliğini de kapsar”

Halk TV yönetim kurulu başkanı, sayın Bakan’a  neden soruyor ki!..  Anayasa’nın ilgili maddesine göre izin bile istemeye gerek yok.. Engel mi çıkarılıyor? Başvurun Anayasa Mahkemesi’ne, “Bize verilen hak, RTÜK tarafından engelleniyor” deyin, engelleyenler hakkında davacı olun.. Herhalde RTÜK Anayasa hükmünden daha yüksek hükme sahip değildir..

Türksat’a başvurmuşsunuz, talepte bulunmuşsunuz ve her defasında size şu cevap gelmiş;

  “Mevcut kanallarımız yayıncı kuruluş ve Türksat ile yapılan anlaşmalara bağlı olarak yayına sunulmaktadır. Halk TV kanalı, RTÜK Kablo TV Yayın Lisansının bulunmadığı için Türksat Kablo yayın platformumuz içerisinde yer almamaktadır. Kanallarda yapılacak yeni güncellemeleri kurumsal web sitemiz olan https://www.turksatkablo.com.tr/ adresinden takip edebilir, güncel kanal listesine https://www.turksatkablo.com.tr/Kanallar linki üzerinden ulaşabilirsiniz. Hattınız ile ilgili tüm soru ve şikâyetleriniz için 7/24 444 0 126, 0 850 804 0 126 ya da 126 nolu hattımızdan Türksat Kablo Müşteri Hizmetleri ile irtibata geçebilirsiniz”.

 Eeeee!.. Temasa geçiyorlar da sonuç alamıyorlar.. Her defasında reddediliyor..

   Yok..Yok.. Sizin sorununuzu ne RTÜK, ne de Türksat çözer.. Tek yol, Anayasa Mahkemesi..

  Bence bir deneyin..

  Bu memlekette Biyokütle Enerji Santrali, Bacalarının filtreleri olmaksızın  üretim yapıyor.. Hem de izin alarak üretim yapıyor . Hem de narenciye bahçelerini mahvederek, hem de insanlara nefes aldırmayarak, hem de havayı, karayı , suyu zehirleyerek üretim yapıyor..

   Bize göre siz Anayasa Mahkemesi”ne başvurun Halk TV”nin sayın yönetim kurulu Başkanı!,,

    Canım belki de Anayasa mahkemesi bir çözüm bulabilir,  Anayasa”nın 26. Maddesini hatırlatır..

   Gelin bir deneyin!..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor