Genç Parti ittifaka girecek

RÖPORTAJ : Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Kolları dirseğe kadar sıvanmış kar beyazı gömleği; yakışıklılığı, karizması ve yüzünden eksik olmayan tebessümü ile hafızalara kazınan Cem Uzan, bir döneme damgasını vurmuştu. İş hayatında çok hızlı büyüyerek, ülkenin ilk özel televizyon kanalını ve GSM şirketi Telsim’i kuran, yazılı ve görsel basında büyük yatırımlar yapan Cem Uzan, 2002 yılında Genç Parti ile siyasete atılmış ve milliyetçi çizgisi ile hem MHP’ye, hem AKP’ye rakip olarak ortaya çıkmıştı.

GENÇ PARTİ BUGÜN HALA VAR

Cem Uzan; Türkiye’nin en ünlü, en sevilen sanatçıları ile her biri çok büyük açık hava konserlerine dönüşen mitingiler yapıyor, kimseyle tartışmaya ve kavgaya girmekten çekinmiyordu. Bir zaman sonra AKP’nin ayağına çok sert bastı. Sahip olduğu şirketlere devlet el koydu, ağır ithamlarla suçlandı. Cem Uzan, özellikle Aydın Doğan medyası ile de çok büyük kavgaya girişmişti. Sonunda Fransa’ya gidip, yerleşmek zorunda kaldı; ama kurduğu, bütün illerde teşkilatlandırdığı partisi Genç Parti bugün hala var. Genç Parti’nin 5. Olağan Kongresi geçen temmuz ayında yapılmış, partinin Kurucu Genel Başkanı olan ve 11 yıldır gurbette yaşayan Cem Uzan kongreye telekonferansla katılırken, kendisi gibi yurt dışında yaşayan kardeşi Murat Hakan Uzan yeni Genel Başkan olmuştu.

MUTLAKA BİR İTTİFAKIN İÇİNDE YER ALACAK

Genç Parti’nin Adana İl Başkanlığı’nı da Yusuf Arslan yapıyor. Başkan Arslan, büyük bir gayret ve fedakarlıkla yürüttüğü görevinde, teşkilatlanma çalışmalarına ağırlık veriyor. Birçok küçük partiden çok daha aktif diyebiliriz. ‘’Gençler elbette Cem Uzan’ı, Genç Parti’nin ilk zamanlarını bilemez. Ama eskisi gibi ekonomik açıdan ve elinde medya gücü de bulunan bir Cem Uzan ülkeye dönüp, yeniden partisinin başına geçse, bugün muhalefet adına en etkili isim olması da kaçınılmazdır’’ diyen Yusuf Arslan, o günü beklediklerini belirtiyor. Faaliyetler hakkında bilgi almak için ziyaret ettiğimiz Arslan, Genç Parti’nin olası bir seçimde “mutlaka bir ittifakın içinde yer a mutlaka bir ittifakın içinde yer alacağını lacağını” söyledi. Bu ittifakın, Millet (CHP, İYİ Parti, HDP) ve Cumhur İttifakı (AK Parti, MHP) ya da üçüncü bir ittifak da olabileceğini belirtti. Arslan, yaptığımız röportajda önemli bilgiler paylaştı.

Kısaca sizi tanımakla sohbetimize başlayabilir miyiz?

Gaziantep’te, 1969 yılında dünyaya geldim. Aynı tarihte ailem Adana’ya yerleştiği için bu topraklarda büyüdüm. Bu nedenle kendimi daha çok Adanalı olarak görüyorum. 2002 yılından bu yana Genç Parti’nin kurucu üyesiyim. İki defa milletvekili adaylığım, bir defa da İl Genel Meclisi Üyeliği adaylığım oldu. Bir yıldan bu yana da İl Başkanlığı görevini yürütüyorum. Lise mezunuyum. Evli ve 4 çocuk babasıyım.

Genç Parti şu an neler yapıyor? Çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Türkiye genelinde, 60 ilin kongreleri bitmiş durumda. Şu an, seçimlere katılma hakkını kazanmış bulunuyoruz. Teşkilatlanma çalışmalarımız da bu yönde hızlıca ilerliyor. Siyasi tabloya baktığımız zaman, Türkiye’de bugün hiçbir partinin tek başına iktidara gelemeyeceği bir gerçek. O nedenle, Genel Başkanımız Hakan Uzan’ın da açıkladığı üzere, önümüzdeki seçimlerde bir ittifakın içine gireceğiz. Bu ittifak, Millet (CHP, İYİ Parti, HDP) ittifakı da olabilir, Cumhur İttifakı da (AK Parti, MHP) olabilir. Genel Başkanımız görüşmeleri sağladıktan sonra, hangi tarafta yer alacağımız netlik kazanacak. Bizler de zaten hazır bir şekilde bekliyoruz.

Sizin gönlünüzden hangisi geçiyor? Hangi ittifakta yer almalısınız?

Takdir, Genel Başkanımız Hakan Uzan’ın olmakla beraber, şahsım ve tabanımız Millet İttifakını uygun görüyoruz.

Genç Parti’ye siyasi hayatında en büyük engelleri koyan AK Parti oldu. Olur da, Cumhur İttifakı içinde yer alırsanız, bu durum içinize sinecek mi?

Kabullenmek gerçekten zor olacak; ancak Genel Başkanımızın son dönemde izlediği siyasete bakılırsa, Cumhur İttifakı’nı kendisinin de benimsemeyeceği ortaya çıkıyor. Mesela, iktidara ’85 Milyar dolar nerede?’ diye ilk soran Hakan Uzan olmuştur. Bir süre sonra, CHP bunu ‘128 Milyar Nerede?’ şeklinde sormaya başlamıştır.

Seçmenlerin Genç Parti’ye bakış açısı nasıl?

İlk seçime girdiğimiz 2002 yılında; AK Parti, MHP ve Anavatan gibi partilerden çok sayıda katılımlar olmuştu. Akabinde, 7,2’lik bir sonuca ulaştık. Bu rakamı da, erken seçim olması nedeniyle, 3 aylık bir sürede elde ettik.  Sonrasında ise Kurucu Genel Başkanımız Cem Uzan’ın mal varlıklarına haksız yere el konuldu, kendisi yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. Şimdi, ikinci defa seçime girmeye hazırlanıyoruz. Kemikleşmiş bir tabanımız var. 2002 yılında bize oy verenler, geri dönmeye başladılar. Hemen hemen her gün, 20-30 kişi üye kaydı yaptırıyor. Bu seçimlerde 7 milyon genç ilk kez oy kullanacak. Manifestomuzu onlara anlatmak ve kendimizi tanımak için çaba gösteriyoruz. Başarılı olacağımıza da inanıyorum.  

Cem Uzan, mal varlıklarına el konulduğu için ekonomik gücünü kaybetti. İl Başkanlığı’nın masrafları nasıl karşılanıyor? Genel Merkez’den mi destek alıyorsunuz?

Biz, bu partinin neferi ve hayranıyız. Bütün masrafları kendi cebimizden karşılıyor ve bunu da seve seve yapıyoruz. Yakın zamanda hem Kurucu Genel Başkanımız Cem Uzan, hem de mevcut Genel Başkanımız Hakan Uzan Türkiye’ye dönecektir. Zaten, teşkilatlanma çalışmalarımızın sebebi de onların Türkiye’ye dönecek olması… O günü, heyecanla ve özlemle bekliyoruz.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Siyasi bir parti olmamıza rağmen, sosyal yardımlaşma kurumu ve işçi bulma kurumu olarak çalışıyoruz. Kirasını ödeyemeyen, evini geçindiremeyen bize gelip yardım istiyor. Aynı keza, iş bulmamızı isteyenlerin de haddi hesabı yok. Emin olun, saydığım gerekçelerle günde 20’den fazla talep geliyor. Eminim mecliste olan partilerin temsilciliklerine, bu nedenlerle başvuranların sayısı günlük 300’ü buluyordur. Vatandaşın durumu gerçekten içler acısı. Devlet yönetiminde yer almamız halinde acil olarak işsizlik sorununun çözümüne el atacağız. O nedenle sağcısından, solcusuna kadar her kesimin oyuna talibiz. Yeni il binamız, Valilik civarı, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı girişinde. Bütün vatandaşlarımıza kapımız açık. Herkesi bekliyoruz.

Bu sohbetin gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor