GERİ SAYIM BAŞLADI

Süper Lig’e 27 yıl önce veda eden Adana Demirspor, çeyrek asırlık hasretini dindirmeye çok yakın. Son 8 sezonda Süper Lig’e yükselmek için 5 defa play-off’lara katılma başarısı gösteren Mavi-Lacivertli takım 3 kez yarı final, 2 kez de finalde kaybederek şanssızlığını kıramadı. Adana Demirspor, bu sezon son haftaya 67 puan ve averajla lider durumda girdi. Bu sezonun ikinci yarısında göreve getirilen tecrübeli teknik direktör Samet Aybaba ile yükselişe geçen Adana Demirspor, 34’üncü haftada karşılaşacağı Menemenspor’u mağlup ederek Süper Lig özlemini bitirmek istiyor.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba antrenman sonrası yaptığı açıklamada, “Menemenspor maçına çok ciddi şekilde hazırlanıyoruz. Biz göreve geldiğimizde ligin bitmesine 11 hafta vardı ve oradan saymaya başladık. 10-9-8 diye, maç maç gittik. Her maça ayrı bir ciddiyet ile hazırlandık. Oyuncularım her maça aynı özveri ile çıktılar ve aynı mücadeleyi verdiler. Menemenspor maçı hazırlıklarımız da sürüyor. Oyuncularım bu işin nasıl çözüleceğini biliyor artık. Birbirlerini daha çok seviyorlar. Bu şehre şampiyonluğu getirmek istiyorlar. Geride kalan 10 maçta bütün rakiplerimize baktığımız ciddiyetle, Menemenspor maçına da hazırlanıyoruz. Bugüne kadar oynadığımız her maç zordu, her maç finaldi. Geride kalan 10 haftada 9 galibiyet aldık, 1 kez berabere kaldık. Belki ikinci kez berabere kalsak, bugün bunları konuşmuyor olurduk. Oyuncularımın son maçı daha da ciddiye alacaklarını düşünüyorum. İnşallah Menemenspor maçını da kazanıp, şampiyonluğu Adana’ya getireceğiz. Bugünlere kolay gelmedik, takımım çok iyi top oynuyor. Gol kaçırabiliriz ancak oyunun her alanında çok iyiyiz. Şu an kim rakibimiz olsa bize karşı zorlanır. Oyuncularımın hepsinden tek tek memnunum. 3 takım şampiyonluğa oynuyor. Biliyorsunuz biz 10 puan 14 puan geriden geldik ve rakiplerimizi geçtik. Her şeyden önemlisi rakiplerimizle olan ikili averajları da kapattık. Özellikle deplasmanda Samsunspor ve Altınordu ile Giresunspor galibiyetleri çok önemliydi. Bizi ikil averajlarda da öne geçirdi. Bizim üzerimizde bir baskı yok. Şimdi kendi ipimizi kendimiz keseceğiz”  dedi.

ŞİMŞEK YİNE PFDK’YA SEVK EDİLDİ

Adana Demirspor, Balıkesirspor maçında stada usulsüz seyirci aldığı gerekçesiyle PFDK’ya sevk edildi. Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği’nce alınan kararlar şöyle: Adana Demirspor A.Ş. Kulübü’nün 01.05.2021 tarihinde oynanan Adana Demirspor A.Ş.-Aydeniz Et Balıkesirspor TFF 1.Lig müsabakasındaki “usulsüz seyirci alınması” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 49.maddesi uyraınca ve “talimatlara aykırı hareketleri” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46.maddesi ile COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 7/11 ve 9/3 maddeleri uyarınca PFDK’ya sevkine, Adana Demirspor A.Ş.Kulübü Başkanı Murat Sancak’ın aynı müsabakadaki “talimatlara aykırı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 46.maddesi ile COVİD-19 Salgını Nedeniyle Müsabakalarda Uygulanacak Tedbirlere İlişkin Talimat’ın 7/11 maddesi uyarınca tedbirsiz olarak PFDK’ya sevkine karar verilmiştir. (HABER: UĞUR BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor