“Güç Birliği’nin işaret ettiği adayı destekleyeceğiz”

HABER: Mehmet KOL

ADANA (BÖLGE)-Halkların Demokrat Partisi ( HDP) Milletvekili Tülay Hatimoğulları ve HDP Adana İl Eş Başkanları, Adana basını ile bir araya geldi. Toplantıda yerel seçimler hakkında konuşuldu.

Yerel seçimler nedeniyle batıda geliştirdiğimiz, Güç Birliği Stratejisi ile toplumun tüm kesimleri ile bir araya gelerek, bu birliğin işaret ettiği adayları destekleyeceğiz. Bu birlik sadece siyasi bir birlik değildir. Toplumun içindeki ekoloji dernekleri, kadın dernekleri, yerel dernekler ve tüm sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket edip belirlenen adaya destek vereceğiz. Bizler Adana’da da bu stratejiyi uygulamaktayız. Adana’da sadece Sarıçam ilçesinde belediye başkan adayımız var. Seyhan ilçesinde ise Meclis üyesi adaylarımız var. Büyükşehir’de ise Güç Birliğinin işaret ettiği adayı destekleyecek ve bunun için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Genel Seçim Havası Oluşturuldu

Tülay Hatimoğulları yerel seçimlerin, genel seçim havasına dönüştürüldüğüne vurgu yaptı. Bu bağlamda, “Yerel seçimlerin asli görevi, kent projelerinin ortaya konması, bu projelerin geliştirilmesi ve gerçekleştirilmesidir. Baskıcı AKP ve MHP ittifakı, yerel seçimleri genel seçim havasına dönüştürmüşlerdir. Bu şekilde, bir yere varılamayacağı da ortadır” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor