GÜNDOĞDU’DA ‘AKILLI TARIM’

(HABER MERKEZİ)-Çevresine duyarlı bireyler yetiştiren Adana Gündoğdu Koleji ‘Damda Akıllı Tarım Uygulamaları’ ile yine fark yaratıyor.

Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu, “Burada asıl amaç ve hedef öğrencilerimize ve herkese çatı bahçeleri ile gıda üretimine birazda olsa katkı sağlanabilineceğini anlatmak” dedi.

ÇATILAR BAHÇE OLDU

Okul kampüslerinin en üstünde oluşturulan çatı bahçelerinde öğrenciler akıllı tarım uygulaması yapıyor. Adana Gündoğdu Koleji (AGK) öğrencileri bilgi teknolojilerini tarımla birleştirerek oluşturulan çatı bahçelerinde hem ürün yetiştirip hem de akıllı tarım projelerini uyguluyor. Öğrenciler özenle ekip bakımını yaptıkları 11 çeşit ürünün hasadını yaptılar.

GÖKHAN GÜNDOĞDU GIDA KITLIĞINA DİKKAT ÇEKTİ

Gündoğdu Vakfı Başkanı Dr. Gökhan Gündoğdu, tüm dünyayı gıda kıtlığının etkileyeceğini ayrıca sağlıklı gıdanın akıllı tarım uygulamaları ile üstesinden gelinebileceğini ifade edip, “Öğrencilerimiz ekiyor, bakıp büyütüyor ve hasad ediyor.  Uzunca bir süredir dünya nüfusu giderek artmakta. Ancak buna karşılık tarımsal arazilerin bozulması ve tarımsal bölüşüm sisteminin verimsiz olması gibi nedenlerle gıda arzının daha az artıyor olması gıda kıtlığı sorununu geleceğin en önemli sorunlarından biri haline dönüştürmektedir. Burada asıl amaç ve hedef öğrencilerimize ve herkese çatı bahçeleri ile gıda üretimine birazda olsa katkı sağlanabilineceğini anlatmak” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor