Gürer: “Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine destek sağlanmalıdır”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ülke genelinde sayıları 2 bin 600’ü aşan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, KOSGES destek statüsüne sokulması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Gürer, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde yaşanan sorunları, Meclis Araştırma Önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

382 BİN BİREY ÖZEL EĞİTİM ALIYOR

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumu Kanunu kapsamında açılan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin sürdürülebilirlik noktasında sorunlar yaşadığına dikkat çeken CHP Milletvekili Gürer, bu merkezlerde 382 bin bireye destek eğitimi verildiğini ifade etti.

2 BİN 605 ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ FAAL

İstanbul’da 421, Türkiye genelinde 2605 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde 28 bin 968 görevli eğitim personeli ve 9 bin 995 yardımcı personel istihdam edildiğini söyleyen Gürer, bu merkezlerin Özel gereksinimli bireyler, aileleri ve alanda çalışanlar ile birlikte 1 milyon 500 bini kapsayan büyük bir oluşum olduğuna dikkat çekti.

MERKEZLER FARKLI, ÜCRETLER AYNI

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ülkemiz tüm il ve ilçeleri kapsayan bu hizmetler karşılığında belirlenen bir ödeme ile hizmet verdiğini, ücretlerin ise tüm il ve ilçelerde hizmet veren özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri içinde aynı olduğunu kaydeden Gürer, “Özel merkezler mevcut gelirleri ile kurumsallaşamama, eğitimde kalitenin arttırılamaması gibi sorunlar ile karşı karşıyadır. Sürdürülebilirlik noktasında belirsizlikler yaşamaktadırlar. Merkezler sektöre nitelikli yeni eğitim personeli kazandırmakta sıkıntılar yaşamaktadır” dedi.

Sektöre teknolojik yenilikler kazandırmak isteyen merkezlerin teşvik beklentisi içinde olduğunu anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ar-Ge ve eğitimde yenilikçi teknolojiler ile çalışmalar yapabilmesi için özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin KOSGEB destek statüsüne sokulmasının istendiğini belirtti.

Gürer, bir bütün olarak sorunların incelenmesi, oluşabilecek olumsuzluklara karşı önlem geliştirilmesi, özelliği ve önemi açısından özel eğitim kurumlarının irdelenmesinin sağlanması gerektiğini ifade etti.

 ÖĞRETMENLERE KADRO VERİLMELİDİR.

Özel Rehabilitasyon Merkezlerinde öğretmen olarak çalışanların ise işçi statüsünde çalıştırıldıklarına dikkat çeken Ömer Fethi Gürer “Bu özel kuruluşlara gerekli destek sağlanarak, burada öğretmen olarak görev yapan işçiler MEB kadrosuna alınıp öğretmen sayılmasının da yolu açılmalıdır. Ücret ve kadro dışında  657 tabi koşullarda çalıştırılan  , suç ve cezada 657 Li olanla eşdeğer görülen öğretmenler asıl işlerine uygun tanımlanma ve hak almalıdır” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor