HADİ, 5 OCAK ULUSLARARASI MARATONDA DA ŞAMPİYON OLDU

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, son yıllarda katıldığı maratonlarda birinciliği kimseye bırakmıyor. Hadi, geçen hafta Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşun 98. yıl anısına gerçekleştirilen “5 Ocak Uluslararası Yarı Maraton”da şampiyon oldu.

Hadi, 65-69 yaş grubunda deneyimli Türk atletlerin yanı sıra yabancıların da katıldığı 21 kilometrelik yarı maratonu birinci olarak tamamlayarak müzesine yeni bir madalya ve kupa ekledi.

Okul dönemlerinde başlayan atletizm sevdası nedeniyle Türkiye genelinde önemli dereceler elde ettiğini ve sağlıklı kaldığı ifade eden Hadi, şöyle devam etti:

“Spor benim için hem yaşam biçimi hem de vazgeçilmezim sayılır. Farklı illerde 30 yılı aşkın spor il müdürlüğü yaptım. O sıralarda bile antrenman yaparak uygun yarışmalara katıldım. Avrasya Maratonu’nda önemli derecelerim var.  Geçen yıl 65-69 yaş grubunda katıldığım tüm yarışmalarda birinci oldum. İstanbul’da yapılan Balkan Veteranlar Şampiyonası’nda 15 kadar ülkenin güçlü yabancı sporcularına karşı yine birinciliği elde ettim. 41. Uluslararası Vodofone Maratonu’nda 15 kilometrede, 21 kilometrede birinci, 42 kilometre de ise ikinci oldum. Bunun yanı sıra. Eskişehir’de 21 kilometrede, Balıkesir’de İsmail Akçay marotununda yinei birinciliği elde ettim. Bozcaada Maratonu’nda, İstanbul Tuzla, Ankara Polatlı, Gaziantep ve son olarak da geçen hafta sonu gerçekleştirilen 5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Maratonu’nda 21 kilometre de birinciliği elde ettim.”

-SAĞLIĞIM ELVERDİKÇE MARATONU DEVAM EDECEĞİM-

Adana’da 11 yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü olarak görev yaptığını,  5 Ocak Uluslararası Kurtuluş Maratonu’nu 2011 yılında valiliğin himayesinde ve Büyükşehir Belediyesi’nin sponsorluğunda kapsamlı olarak başlattığını ifade eden Hadi, “10. Kurtuluş Maratonu’nu,  bin 200 kişi tamamladı. Bu gerçekten küçümsenmeyecek bir rakam değil. Halk koşusuna ise binlerce vatandaşımız katıldı. Emeği geçenleri kutluyorum. İyi ki böyle bir organizasyonu oluşturmuşuz. Bugün meyvelerini alıyoruz” diye konuştu.

“Sağlığım elverdikçe maratona devam edeceğim” diyen Hadi, her yaşta herkesin yapacağı bir spor dalı olduğunu, son yıllarda sağlık ve ilaç harcamalarında Türkiye’de patlama yaşandığını, bunun reçetesinin spordan geçtiğini, 50 yaş üzeri vatandaşların yüzme, yürüme, bisiklete binme gibi sporlarla sağlıklı kalacaklarını da sözlerine ekledi.   (BÖLGE HABER)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor