HAK, HUKUK , ADALET..

HDP İzmir İl Başkanlığında o gün toplantı yapılacaktı.. Fehime Poyraz, kızı Deniz’e “Hadi kızım bugün benim yerime sen git” demişti.. Deniz “Olur anneciğim” diyerek kahvaltı yapmadan HDP İzmir İl Başkanlığına gitmişti.. İl binasında görevliler vardı, Deniz gelince onlar gitti..

Deniz kahvaltı yapmadan gelmişti il binasına.. Bir domates, birkaç tane de zeytin koymuştu masaya,, Kahvaltı yapacaktı.. Kapının zili çaldı. Açtı kapıyı Deniz.. Karşısındaki iri yarı bir adam elini beline attı, çıkardı silahı, bastı tetiğe.. Tam 6 mermi sıktı..  Deniz Poyraz yere yıkıldı .. Vücuduna isabet eden kurşunlar cansız bıraktı genç kızı..

Silah sesini duyanlar koştu HDP il binasına.. Daldılar odaya..  Odada bir masa, iki domates, birkaç tane zeytin , biraz  ekmek  ve Deniz’in cansız bedeni vardı.. Kahvaltısını yapamadan hayata gözlerini yummuştu Deniz..

Cinayet zanlısı,  Deniz Poyraz’ın cansız bedeninin fotoğrafını çekmiş, sosyal medyada paylaşmıştı bile.. Sanki birilerine GÖREV TAMAM mesajı veriyor, sonra iki kişiyle telefon görüşmesi yapıyordu..

Ceset paylaşımını ve telefon görüşmelerini yapan adamın polise teslim olduğu öğrenildi.. Adı Onur Gencer’di..İlk ifadesinde şöyle diyordu;

PKK‘dan nefret ediyorum. Zaman zaman sosyal medyada küfürleşiyoruz. Partililerin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalar beni tahrik etti. Binaya gittiğimde orada birkaç kişinin olabileceğini düşündüm. Kim olsa ateş edecektim. İçerideki herkesi öldürecektim. Silahımda olan 10 mermiyi de ateşledim. Vurduğum kişiyi tanımıyorum” 

Sonra?

Polise yukarıdaki ifadeyi  veriyor, Polis,Onur Gencer’in olaydan sonra iletişime  geçtiklerini aramıyor, sorgulamıyor, apar topar evraklar tamamlanıyor, adliyeye gönderiliyor, tutuklanıyor, cezaevine gönderiliyor..

Yahu çakı bıçağıyla yaralama olsa bu kadar hızlı davranılmaz, soruşturma için ek süre istenir be!..

Bir adam, “Odada kim varsa öldürecektim” diyor, genç kıza 6 kurşun sıktığını söylüyor, olaydan sonra iki kişiyle görüştüğünü söylüyor, öldürdüğü genç kızın cesedinin fotoğrafını  birileriyle paylaştığını söylüyor ama acilen adliyeye gönderiliyor, acilen tutuklanarak  Cezaevine gönderiliyor..

  Bu ne acelecilik.. Anlayan var mı ?

  Anlayan var da  anladığını söyleyecek cesaretli yok..

  O nedenle HAK, HUKUK, ADALET

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor