“Halkın malı parsel parsel satılıyor!”

(HABER MERKEZİ) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Atatürk’ün talimatıyla kurulan İLBANK’ın taşınmazlarının satışına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda tepki gösterdi.

Kamu malı diğer bir deyişle halkın malının parsel parsel satıltığını yüce meclisin dikkatine sunan Dr. Şevkin, 1933 yılında yerel yönetimlere kentsel ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacıyla Atatürk’ün talimatıyla Belediyeler Bankası adıyla kurulan İLBANK’ın ilk olarak 2018 ve 2019’da taşınmazlarının satışa sunulduğunu, şimdi de İstanbul, Ankara, Samsun ve Van’daki 22 kıymetli ve çok değerli konut ve ticaret alanının açık arttırma usulüyle satışa sunulduğunu söyledi.
“DERHAL İPTAL EDİLMELİDİR”
CHP’li Dr. Şevkin, 17.07.2020 Cuma günü saat 15.00’da kurumun Ankara; Çankaya, Yenimahalle, İstanbul; Beylikdüzü, Silivri, Zeytinburnu, Samsun; Atakum ve Van; Tuşba’daki toplam 181 bin 60 metrekarelik taşınmazlarının satış kararının iptalini istedi.
Taşınmazlar için 641 milyon 700 bin Türk Lirası bedel biçildiğini vurgulayan Dr. Şevkin, “Vadeli olarak satın alma talep edilmesi halinde arsa bedelinin yüzde 20’lik kısmı sözleşme imzalanmadan önce, kalan yüzde 80 ise 48 ayda ödenecek. Çok yüksek değerlere sahip bu taşınmazların ne amaçla satışa çıkarıldığı açıklanamamıştır. Derhâl iptal edilmesini öneriyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor