HALUK LEVENT’İN HAYATI FİLM OLACAK

(HABER MERKEZİ)-Adanalı Sanatçı Haluk Levent’in hayatı film olacak. Şarkıcı ve AHBAP Derneği Başkanı Haluk Levent, yaşamının film olacağını müjdeleyerek, “Ben oynamayacağım, yerime başkası oynayacak” dedi.

Hem müzik kariyeri hem de hayırseverlik faaliyetleriyle son yıllarda adından söz ettiren Haluk Levent’in hayatı beyazperdeye aktarılacak. Levent konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Benim filmim çekiliyor, ben oyunculuk yapmıyorum. Benim yerime başkası oynuyor. Çünkü zamanım yok, yoksa oyunculuğum iyidir eminim” dedi.

HALUK LEVENT KİMDİR?

26 Kasım 1968’de Adana’nın Yüreğir ilçesinin Yamaçlı mahallesinde doğdu. Dokuz kardeşten sekizincisi Haluk Levent, ailesinin Nusayri olduğunu ancak Arap olmadıklarını söylüyor. İlkokulu Sabancı İlköğretim Okulu’nda okudu. Adana Atatürk Lisesi’nden mezun oldu.

Daha sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde Orman Mühendisliği, Kastamonu Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı, Ankara Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Fizik Bölümü ve kısa bir süre Ankara Üniversitesi Muhasebe Bölümü’nde okudu.
Üniversiteye giriş sınavlarını geçti, ancak eğitiminde istikrarlı bir ilerleme kaydedemedi. Bunda ailesinin maddi sıkıntısı da önemli rol oynadı. Bu sınav yıllarında ticaretle uğraşan Haluk Levent, başarısız bir iş adamı olarak Adana’dan ayrılarak kendini yollara adadı.

İlk albümünün adı “Teel” bugünkü deneyimlerin sebebidir. Birçok şehirde seyahat etti ve şarkı söyledi. Bazen hasta bir kıza şarkı söyleyerek, sokaklarda yürüyerek para toplamaya çalışıyordu. Bu çabaların bir kısmında başarılı oldu.

1992 yılında İstanbul’a geldi. Ortaköy’de çeşitli barlarda çalıştı. Yıldıray Gürgen ile tanıştı. 1990 yılında başlayan albüm çalışmaları, zorlu ve korkutucu üç yılın ardından meyvelerini verdi. Temmuz 1993’te Yollard albümünü çıkardı.

Bu albüm aynı zamanda Anadolu rock müziğinin doğduğu 70’li yıllardan sonraki ikinci patlama döneminin ilk eserlerinden biridir.

Aynı yıl Moğollar yeni bir albüm daha çıkardı. 20 yıl sonra çıkan albüm. Karayollarında beklenmedik bir şekilde ortalama iki yüz bin satış rakamına ulaştı. Bu, Türk müzik piyasasına yeni bir şarkının açılacağının ve milyonların ilgisini çekeceğinin ilk işareti gibiydi.

İlk albümün ardından Bir Gece Vakti, Ekim 1995’te neredeyse bir milyon sattı. Yine sonunda. 1996 yılında Dost albümü yayınlandı.

Sanatçı bu albümde Anadolu rock müziğinin müzikal açıdan en başarılı örneklerinden birini yarattı. Sanatçı, ‘Sõber’ albümü hakkında şunları söylüyor: “Bu albümle dünya standartlarına ulaştım.”

Hapishaneye girmeden önce yaptığı kayıtlarla Letter albümünü çıkardı. Mektup içten dışa doğru yazılmıştı ve yüzbinlerce kişi bu “Mektubu” dışarıdan okudu. İçeride durmadı ve ilk kitabı olan Kedi Köprüsü’nü yazdı.

Kör edici ışıklardan kurtuldu ve yüz binlerce mektup almasına rağmen sonunda kitap elinde kaldı. Bu “özgünlük” kitaba da yansıdı.

Hapishaneden çıktıktan sonra yeni bir albüm hazırlamak için çok az zamanı oldu. Çünkü 18 ay askerlik bekliyordu. Bu koşullar altında Eylül 1998’de Yet Ayrılık albümünü çıkardı ve askere katıldı.

Ordudayken Türkiye’nin daha önce hiç gitmediği yerlerinde konserler verdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun her yerinde konserler verdi.

1999 İzmit depreminden sonra kurulan çadırkentlerde bizzat çalıştı ve çadırlar kurdu. Depremzedeler için konserler verdi. Askerdeyken tüm boş günlerini stüdyoda geçirdi.

2000 yılının başlarında www.leyla.com adresini açtı. Giderek dijitalleşen dünyada duyguların da dijitalleştiğini belirterek, Susurluk’a şöyle değindi: ” Truckman’s Song”…

Ayrıca albümlerinin kalitesini garantilemek için Serdar Öztop ve Akın Eldes gibi kaliteli müzisyenlerle işbirlikleri yaptı. iyi olmak, iyileşmek Askerlik sonrası Şubat 2001’de Kral Çıplak, Ekim 2002’de Bir Erkeğin Günlüğü, Ekim 2002’de Aç Günden ve Nisan 2005’te Annemin Türküler albümlerini yayınladı. Ayrıca ikinci deneme kitabı Moritos’un Düşleri’ni yayımladı.

Sanatçı olarak yaşamının on beş yılında (2005) kariyerine başlayan sanatçı, Finlandiya’da ve yurt dışında ortalama on bin konser verdi. . bu on beş yıl. 15 yılda ortalama 5 bin gün olduğunu varsayarsak Haluk Levent’in bu 15 yılda günde ortalama iki konser, bir günde ise 11 saat konser verdiğini söyleyebiliriz.

Haluk. Levent, Türkiye’de en çok konser veren, konserlerden elde edilen gelirin önemli bir kısmını almayan, konser gelirlerini ihtiyaç sahiplerine bağışlayan sanatçılardan biridir. Bu nedenle “Yardımcı Rocker” tanımı uygundur.

Çevre sorunlarına duyarlılığıyla tanınan bir sanatçı, hemen hemen her albümünde çevreye duyarlı şarkılara yer vermiştir.

Çevre dostu şarkılar seslendirmiştir. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde zararlı projelere karşı davalar açtı, davalara müdahil oldu. Mersin’in Kazanlı ilçesinde Caretta Caretta kaplumbağalarının neslinin tükenmemesi için protesto eylemi yaptı. Haluk Levent’in Ela adında bir kızı var.

On beş albüm, on bin konser, iki kitap, yüzlerce ödül, yardım konserleri, iki disko konseri ve onlarca çevre vakasını sanat hayatına sığdırdı. 2010 yılının son aylarında Hacivat Karagöz albümünü çıkardı.

Sanal dünyada izlenme rekorları kırdı ancak bu ivme kaset CD satışlarına yansımadı. Şubat 2014’te Dostane albümünü çıkardı. 2019’da Tam Bana Göre albümünü çıkardı.

Vasiyet albümünü 2021’de çıkardı. Haluk Levent, bu albümde vefat eden annesi Sabriye Acil’in en sevdiği şarkılarını seslendirdi. 2019’da..

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor