HASAN ASLAN CHP’DEKİ SON 24 SAATİ BÖLGE’YE ANLATTI

Hasan Aslan derler ya cimbit gibi bir adam gerçekten öyle.. CHP’nin görünmeyen kahramanlarından. CHP’nin hangi kentte hangi çalışması varsa Hasan Aslan orada..

Belediye Başkan adaylarının belirlenme sırasında da CHP Genel Merkezi’ndeydi.. Herkes merak ediyordu, Seyhan’a kim aday  gösterilecek diye.. Çok sayıda aday adayı vardı, nefesler tutulmuş, herkes çıkacak sonucu bekliyordu. Hasan Aslan’ı aradık “Akif Akay” dedi, oylama sonucu dediği çıktı.

Dün kendisiyle görüştük, neler oldu diye.. Gelişmeleri şöyle anlattı Hasan Aslan:

 “MYK,  Seyhan Belediye Başkan adaylığı için CHP’nin eski il başkanlarından ve sembol isimlerinden biri olan Akif Kemal Akay’ı Seyhan Belediye Başkan adayı olarak Parti Meclisi’ne sundu. Buna karşılık parti Meclis’ndeki muhalif kanat, bir başka adayın adını, (İbrahim Özdiş)’i önerdi. Öneri, Parti Meclisi’nde gündeme geldi, her iki adayın özgeçmişi okundu ve değerlendirme yapıldı. Değerlendirme sonucu her iki aday oya sunuldu ve Akif Akay 38, muhalif aday 20 oy alınca Akif Akay, Seyhan Belediye Başkan adayı olarak onaylandı.”

Hasan Aslan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Akif Akay’ın siyasete verdiği emeğini ve özgeçmişini öğrenince, “Bundan iyi bir aday mı olur” dediğini, parti yöneticilerinin ağzından duyduğunu belirterek, şöyle dedi;

  “Akif Akay, 1968 yılından buyana CHP üyesi olan, SODEP Merkez İlçe Başkanlığı, il yöneticiliği, SHP İl yöneticiliği, CHP il sekreterliği, il başkanlığı, kurultay deleğeliği, seçim komite üyeliği, CHP bilim kurulu üyeliği, parti okulu eğitmeni olarak  her kademede emek vermiş, asıl unsurları arasında yerini almıştır. Bir bakıma CHP’nin hem vicdanı, hem bağlılığı, hem de vefalılığı ile örnek bir partili olarak bilinmektedir. Genel Başkanımızın da takdirini alan biridir.

Parti Genel Merkezi de bu bağlılık ve vefanın karşılığı olarak Seyhan ilçe Belediye Başkanlığı’na hak kazandığını ortaya koymuştur.

Kaldı ki,  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Akay’ın özgeçmişini okuduğunda şöyle dediğini öğrendim;

 “Akif Akay, özgeçmişi çok parlak ve aktif  birisi.”

Hasan Aslan, görüşlerini BÖLGE’ye şöyle anlatıyor;

“ Akif Kemal Akay’ın sosyal demokrat ve solun vicdanı olduğunu, hiçbir ayırım yapmayacağını, herkesi kucaklayacağını AKP tarafından bölünen toplumu kucaklaştıracağını biliyor ve inanıyorum. Adana transformasyon bölgesi özelliğinden, sanayi, tarım ve göç özellikleri de gözönüne alındığında, Türkiye’nin iki yakasını bir araya getirecek, inanılır, güvenilir bir insan olduğu için yanında yer almanın yanısıra, her türlü desteği benimle birlikte demokrasiyi, kardeşliği, özgürlüğü isteyen herkesin destek vereceğine inanıyorum.

Cumhur ittifakı son günlerde Milliyetçilik üzerinden CHP’yi yıpratmaya çalışmakta. Ancak bilinmeli ki, Oslo’da, Habur’da, Kandil’de Dolma Bahçe sarayında TBMM’yi dışlayarak pazarlık yapanlar, hiç kimseyi inandıramazlar. Kaldı ki,  HDP TBMM de grubu olan ve 6 milyon oy alan, yasal bir siyasi partidir. Dolayısıyla   barışı, huzuru, kardeşliği, bütünlüğü , TC devletinin birer mensubu olarak hep birlikte özgürlüğü, kardeşliği, bütünlüğü savunan herkesle görüşürüz. “

Evet..  Akif Akif Akay Adana’nın yerlisidir. Evet, Akif Akay ve ailesii yüksek eğitimlidir. Evet, Akif Akay ve ailesi toplum içinde hep saygın olarak bilinen-tanınan bir ailedir. Evet, Akif Akay, iyi bir aile reisi, mesleğini en iyi şekilde icra eden, toplumda saygınlığı olan Yüreğir çocuğudur..

Hayatının her kademesinde sol çizgisini beklemeksizin sürdürmüştür ve Seyhan Belediye  Başkan adaylığını hak etmiştir. Kazanması halinde Adana’nın en büyük ilçesine, en büyük hizmeti vereceğinden kuşku duyulmayacak kadar güvenilir birisidir Akif Akay..

CHP doğru karar vermiştir, halkın da doğru karar vereceği kanısındayız.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor