Hastanede sünnet şöleni

Görkemli bir şölen ile hastanede hijyenik köşullarda 13 çocuk sünnet ettirildi, hediyeler verildi

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Adana’nın önemli sağlık kuruluşları arasında yer alan ve yaptığı sosyal çalışmalarla dikkati çeken Çukurova Devlet Hastanesi sosyal sorumluluk projelerine verdiği önemli destekle gündeme geldi.

İyilikte Biriz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Adana İl Sağlık Müdürlüğüne 28 çocuğun sünnet ettirilmesi talebinden sonra, üzerine aldığı sosyal sorumluluğu bir şünnet şölenine dönüştürerek hem sağlıkta, hem sosyal hizmette öncü bir kurum olduğunu ispatladı.

Girişimci dernek tarafından belirlenen çocukların Çukurova Devlet Hastanesi, Üroloji Servisinde sağlıklı ve hijyen koşullarında sünnet operasyonunu gerçekleştiren yetkililer hem çocuklar hem de aileleriyle birlikte unutulmayacak bir sünnet şölenini birlikte yaşadılar.Çukurova Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Akif Küçükcan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Huriye Sevim Akbıyık’ın koordinasyonundaki sünnet şöleninde, minikler palyaço eşliğinde yüz boyama, oyuncak ambulans, sünnet gömleği gibi hediyelere sevindirildiler. Minikler sünnet sonrası ”Üstün Cesaret Belgesi” ve bayramlık kıyafetlerle taburcu edildiler.

Sünnet şölenine katılan minik çocuklarla ve aileleriyle yakından ilgilenen, verdikleri hediyelerle onların mutlu olmasını sağlayan Çukurova Devlet Hastanesi Başhekim Uzm. Dr. Akif Küçükcan, ‘İyilikte Biriz Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Adana İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hastanelerde sünnet ettirme talebinin iletilmesi sonucu bu organizasyonunu şölene çevirmeyi ve çocukları bir nebze mutlu etmeyi planladıklarını belirterek şunları söyledi:

”En küçüğü 3,en büyüğü 12 yaşında olmak üzere 13 çocuğumuz burada bizim misafirimiz oldular. Çocuklarımızın sünnet operasyonunun gerçekleştirilmesinde görev üstenen, Üroloji uzmanı doktorlarımız, üroloji servisinin hemşireleri ve çalışanlarına, anestezi uzmanlarımıza, ameliyathane çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum.

Çukurova Devlet Hastanesi olarak bundan sonra da sosyal sorumluluk projelerine destek

olmaya devam edeceğiz. Burada ki sünnet olan çocuklarımızı kendi çocuklarımız olarak görüyor ve kabulleniyor bundan sonra hertürlü sorunlarında yakından ilgileneceğimizi belirterek herbirisini daha sonra hastanemizde misafir etmek istiyoruz ve sünnetlerinin hayırlı olmasını sağlık içerisinde yaşamalarını diliyoruz”

Çukurova Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Huriye Sevim Akbıyık da çocuklarımızın hijyenik koşullarda, işinin uzmanı doktorlar tarafından sünnet olmalarının toplum sağlığı açısından çok önemli olduğunu değerlendirdi. Sünnet olan çocuklar ve aileleri ile yakından ilgilenen Akbıyık bu tür sosyal sorumluluk projelerine her zaman destek olacaklarını vurguladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor