Hayvan severler Çukurova’yı Türkiye’ye örnek gösterdi

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarından dolayı Çukurova Belediyesi’ni Türkiye’deki tüm belediyelere örnek gösterdi, “Gelin Soner Çetin’in uygulamalarını inceleyin” önerisinde bulundu. KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım da hayvan hakları savunucuları adına Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti.

(HABER MERKEZİ)-Hayvan severler sokak hayvanları ile ilgili çalışmalarından dolayı Çukurova Belediyesi’nin çalışmalarını ve Başkan Soner Çetin’in bu konudaki yaklaşımlarını tüm Türkiye’ye örnek gösterdi.

HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık ve KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’i ziyaret ederek, bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili teşekkür ettiler. Nesrin Çıtırık, Soner Çetin’in sokak hayvanlarına yaklaşımıyla çıtayı çok yukarı çıkardığını belirterek, “Türkiye’de bin 389 belediye var. Çukurova Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar tüm Türkiye’ye örnek olacak nitelikte. Hiçbir belediye kısırlaştırma yapmazken biz Çukurova Belediyesi’nin 300’den fazla olan kısırlaştırma sayısını binlere çıkarmasını konuşuyoruz. Yine hiçbir belediyenin yapmadığını Soner Başkan yapıyor ve hayvan severlere kuru mama desteğinde bulunuyor. Bunu yaparken de teşekkür beklemiyor bizlere teşekkür ediyor. Çukurova Belediyesi’nin hayvan barınağı sokak hayvanları için sevgi evi hale getirildi” dedi.

“Çukurova’nın gülen yüzü sokak hayvanlarının da gülen yüzü haline geldi” ifadesini kullanan Nesrin Çıtırık, Çukurova’nın hayvan hakları konusunda en duyarlı belediye olduğunu belirtti. Nesrin Çıtırık, Soner Çetin’in bu konuda ekibini de çok iyi kurduğunu kaydetti.

KİHAYKO Başkanı Metin Yıldırım da, tüm hayvan hakları savunucuları adına Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sokak hayvanları konusunda ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini belirterek, “Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek. Çukurova’da can dostlarımız da çok mutlu. Kısırlaştırma sayısını artıracağız. Ayrıca söz verdiğimiz gibi kedi kısırlaştırma merkezi kuracağız” açıklamasında bulundu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor