İKİ DUAYEN VE ŞANS

Önceki gün CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı izledik bir televizyonun canlı yayınında.. Gördük ki, Adana’nın sorunlarını ve Adana halkının beklentilerini o kadar çok yakından biliyor ki.. Her soruyu teklemeden yanıtlıyor.. Halkın taleplerini ve beklentilerini adeta ezberlemiş.. Hatta sorunları kafasında çözmüş bile.. Seçilmesi halinde yapacağı hizmetleri, Adana’nın nasıl kalkınabileceğini, fakirliğin nasıl yenilgiye uğratılacağını, ekonominin nasıl düzelebileceğini, turizmin nasıl gelişebileceğini teker teker sıralıyor Zeydan Karlar..

Mutlu olduk.. Tüm siyasi farklılıkları bir tarafa bırakmış, Adana’ya Adanalı olarak bakan birini dinlemenin rahatlığını yaşadık..

Aynı görüntüyü, dün akşam da bir başka televizyonun canlı yayınında izledik..

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in de aynı duygular içinde olması, verdiği hizmetlerin bir belge niteliği taşıdığını varsayarsak, bunun yanı sıra 500 yıllık bir Adanalılık ruhu taşıyan CHP Seyhan adayı Akif Kemal Akay’ı da katarsak, “Güzel günler bekliyor Adana ve Adanalıyı” diyebiliriz gönül rahatlığıyla..

Bir gerçek daha var..

CHP adaylarına tam destek veren iki duayen Belediye Başkanı Selahattin Çolak ile Aytaç Durak’ın desteğini de yok saymamak gerek.. Bu da adaylar için bir şanstır.

Aytaç Durak ile Akif Kemal Akay arasında akrabalık bağlantısı var.. Üstüne üstlük, kardeşi  eski milletvekili ve Beden Terbiyesi Bölge Müdürlerinden Veli Andaç Durak’ın oğlu da, Belediye Meclis üyeleri arasında yer alıyor.

Ya Selahattin Çolak.. Kendi partisinin adaylarının arkasında.. Elbette bilgi birikimlerini paylaşıyor.

Sözün kısası, iki duayen ve şans, CHP’nin kapısını sonuna kadar açıyor.. Önemli olan o şansı iyi kullanmak..

Geriye sayım başladı.. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar..

Seçimi kim kazanırsa kazansın,  önce Türkiye, sonra Adana kazansın..

Aytaç Durak, Zeydan Karalar ve Akif Kemal Akay, Adana’nın sorunlarını ve çözümlerini harita üzerinden böyle tartışıyorlar..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor