İLAÇ BULAMAYABİLİRİZ!

Reuters, dünyanın en yaygın ve en güvenilir haber ajanslarından biri.. Ve bu ajansın haberine göre, Türkiye’nin bir yıl içinde  yabancı ilaç şirketlerine olan 230 milyon dolar  borcu, 2.3 milyar dolara çıkmış..

Olacak şey değil..

38. Amerikan-Türk İş Konseyinde konuşan ABD Türkiye Büyükelçisi David Satterfeild, yabancı ilaç şirketlerinin Türkiye”ye ilaç vermeyebileceğini de söylüyor.

Bir yılönce ABD Ticaret Bakanı’nın konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Albayak’a aktardığını, sorunun çözüleceği sözünü verdiklerini de belirten Büyükelçi şöyle diyor;

 “ Türkiye’deki devlet hastanelerinin yabancı ilaç şirketlerine borcu bir yıl içinde 230 milyon dolardan 2,3 milyar dolara çıktı. Yabancı şirketler böyle devam etmek istemeyebilin. Bu da Türkiye’nin çıkarına olmayacaktır”

Bir yıl sonra ABD’li şirketlerden borç indirimi talep edildiğini söyleyen Satterfield, borçların ödenmemesinin ya da ödemelerin eksik yapılmasının sonuçları olacağını kaydediyor..

 Tehdit gibi..

İyi de bu CORONA belasının aşısı dağıtılmaya başlanıyormuş.. Cep delik, cepken delikse aşıyı nasıl bulacağız?

Şöyle diyor merhum Orhan Veli Kanık;

Cep delik, cepken delik,

Kol delik, mintan delik,

Yen delik, kaftan delik,

Kevgir misin be kardeşlik !

————————————————–

SOYLU-ASLAN BİR DE FETÖ

İçişleri Bakanı sayın Süleyman Soylu ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan arasındaki sözlü tartışma sürmeye devam ediyor.

Soylu, dün öyle bir söz etti ki Tüm gözler ve kulaklar Zühtü Aslan’a verildi..

İçişleri Bakanı, Zühtü Arslan’ın Polis Akademisi Başkanlığı yaptığı dönemde aldığı komiser yardımcılarının yüzde 41’ini FETÖ’den ihraç ettiğini  iddia etti “Demek ki devlete adam alırken dikkat edilmesi lazım” diye de üstü kapalı sözler söyledi.

Bir not daha düşelim;

Sayın İçişleri Bakanı Soylu, Cübbeli Ahmet Hoca’nın Perşembe ve Cuma günü silahlanan tarikatlarla  ilgili tüm bildiklerini açıklayacağını söyledi.

Dert bir değil, elvan elvan!

Dert bir değil elvan elvan
Takatsiz kalmışım yayan
Bir derdime bin dert koyan
O yar beni pareleyen

Biraz da bana gül kader
Yerden yere vurdun yeter
Bak tanınmaz hale geldim
Bitsin bunca elem keder

Sevda yakar haşlar beni
Harab etti yaşlar beni
İyi günde dost olanlar
Kötü günde taşlar beni

BUGÜN DE BU KADAR, HAYIRLI CUMA’LAR..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor