İMAM- CEMAAT!..

Merak ettik, Sözlüğe baktık “Godoş nedir?” diye. Pezevenk demekmiş.. Yine sözlüğe baktık “Pezevenk nedir?” diye.. ”Gizli ve yasal olmayan ilişki öncesinde aracılık eden kimse” imiş..

Merakımızın nedenini de söyleyelim; 

Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Delemenler Mahallesi  Güzle Camii İmamı Ali Özyurt, sosyal medyada şehitlerle ilgili yapılan paylaşımın altına asker ve polise ağır hakaretlerde bulunmuş  ve şöyle demiş;

 “Asker veya polis olun diye kimse kafanıza silah dayamıyor. Şehadeti göze alamayan godoş anasının dizinin dibinden ayrılmasın. Bırakın ucuz ajitasyonları.”

Bir vatandaş şöyle yanıtlamış İmamı;

 “Kimse zorlamıyor, kimi sevdasından, kimi çaresizlikten gidiyor hocam bunu hepimiz çok iyi biliyoruz”

İmam durur mu o paylaşıma da yanıt vermiş;

“Rızk sadece askeriye ve polislikte değil. Maaşın cazibesine kapılıp asker veya polis olmayacaksın. Din, vatan, millet sevdan yoksa bu mesleği seçmeyeceksin. Para için seçtiysen de zırlamayacaksın. Devletin şehit ve gazilere gösterdiği ayrıcalığı başka devletler göstermiyor” 

İmam efendi.. İmam efendi.. Bir toplumda veya işyerinde yetkili olan yöneticiler küçük kusur ve hata işleseler, onların yönetimindeki halk veya kişiler daha büyük kusur ve suç işlerler..

 Yani!.. Çok özür dileyerek belirtelim daha iyi anlaşılsın diye..

Cemaat hoca meselesi…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor