İNANANLAR ORDUSU KÖYÜNDE KAZANMALIYDI

Adana Demirspor saha ve seyircisi önünde lider Hatayspor ile karşılıklı atılan gollerle 1-1 berabere kalarak taraftarını üzdü. Kentin en prestijli caddelerine kendilerine güvenen taraftarların “İNANANLAR ORDUSU” pankartı astığı futbolcuların hiçbir mazerete sığınmadan köylerinde kazanmaları gerekirdi.

Karşılaşma öncesinde İdlip’de düzenlenen hava saldırısı sonucu şehit olan kahraman Mehmetçiklerin tek tek isimleri okundu. Taraftarlar maç boyunca “ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ” sloganı attılar. Her iki takım oyuncuları ay yıldızlı formalarla ellerinde “MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN” pankartı ile çıktılar. 5 Ocak Fatih Terim Stadı asılan bayraklarla adeta kırmızı-beyaza büründü. Duygusal anlar yaşandı. 

Karşılaşma öncesi ve sırasında aşırı yağış zemini ağırlaştırarak her iki takımın rahat pas yapmaları ve oyun kalitesini olumsuz etkiledi. Buna rağmen, Demirspor ve Hatayspor’da bazı futbolcuların kısa paslarla, çalım atarak gole gitme istekleri yadırgandı. Ayrıca, yine bazı futbolcuların ağır sahada bocaladıkları ayakta durmakta zorlandıkları dikkati çekti.

Lider Hatayspor’da antrenör değişikliğinin yararlı olduğu görüldü. Deneyimli Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’ın takımı ateşlediği fark edildi.  Alınan 1 puan sayesinde Hatayspor 8 puan farkı korudu. Ancak, 68. dakikada Gökdeniz Karadeniz’in attığı golden sonra Hataysporlu tüm futbolcuların galibiyeti korumak için zaman çalmaları, oyuncu değişikliğinde ve faul, taç atışlarını kullanırken ağır davranmaları tepki çekti. Bu yüzden Hatayspor kalecisi Akın Alkan sarı kart gördü.

Demirspor’da futbolcular 25 yıldır özlemi çekilen süper lige neden gruptan çıkacak ilk 2 takım içinde yer almak için daha fazla çaba göstermiyorlar. Play-Off uzun ve meşakkatli bir maraton. Şayet Hatayspor karşılaşması kazanılsaydı lider ile aradaki fark 5’e düşecekti. Ayrıca takım büyük moral depolayacaktı. Hafta sonu deplasmanda oynanacak Karagümrük maçı da zor geçecek.

Demirspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker’in göreve geldiğinden bu yana oyuncu değişikliği konusunda bazı saplantıları bulunduğuna tanık olduk. Değişiklik elbette gerek duyulduğunda yapılır. Ancak, ağır sahada yorulan veya sakatlanan futbolcuyu sahada tutmanın hiçbir anlamı yok. Örneğin, Volkan Şen, oyunun 42. dakikasında ciddi sakatlık geçirdi. Devrede koluna iki kişi girerek oyun alanını terk etti. İkinci yarıya sahada yine Volkan Şen’i görünce şaşırdık. Böyle hallerde 1 hafta veya 10 günde düzelecek sporcuların sakatlığı aylarca da sürebilir.

Demirspor’da futbolcular rahat kart görüyorlar. Bu bağlamda; 57. dakikada gereksiz sarı kart gören Hasan KılıçFatih Karagümrük karşılaşmasında forma giyemeyecek. Ayrıca,  Demirspor’da 7 isim kart sınırında bulunuyor. 3’er sarı kartı bulunan Tayyip Talha, Mehmet Uslu, Sinan Kurt, Vedat Bora, Pa Dibba, Erkan Zengin ve kaleci Kurtuluş Fatih Karagümrük maçında forma giymeleri ve sarı kart görmeleri durumunda Akhisar karşılaşmasında cezalı duruma düşecekler.

Özetlemek gerekirse, “KAÇAN BALIK BÜYÜK OLUR” özellikle kendi sahamızda tüm maçları kazanmamız, deplasmandan da puan getirmemiz gerekir. Aksi halde hedefe ulaşmamız çok zor. Bu arada yağmur altında 90 dakika takımlarını destekleyen mavi-şimşekleri kutlamak gerekir. Hatay’dan da 300 kadar taraftarın takımlarını destekledikleri dikkati çekti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor