“İnsanlık için iyilik hareketi”

HABER: Ayşe TOPAK

ADANA (BÖLGE)-Kızılay Seyhan Şube Başkanlığı, örnek bir çalışmaya daha imza atarak engelli sivil toplum bileşenlerini biraraya getirdi.

“Türk Kızılay STK Kardeşliği” sloganıyla Türk Kızılay Genel Merkezi öncülüğünde Türkiye genelinde uygulanan şenlendirme projeleri kapsamında yeni bir proje başlatan Kızılay Seyhan Şube Başkanlığı  sivil toplum kuruluşlarını dayanışma yemeğinde buluşturdu.

Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Saygılı, Çukurova Kızılay Şube Başkanı Yıldıray Özbek, Sarıçam Belediyesi Spor  Müdürü Kadir Gül, Sarıçam Belediyesi Engelliler Müdürü Özlem  Uludağ, Adana Ayyıldız Engelliler Spor Kulübü Başkanı Savaş Aygün, Adana Altınkoza Ampute Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı  Abdullah Taş, Son Nokta Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Derneği  Başkanı Filiz Balcı, Deniz Kızı Özel Eğitim Kurumu yöneticileri ve çok  sayıda engelli bireyin ve ailelerinin katıldığı organizasyona Beyza  Piliç Yönetim Kurulu Başkanı Recep Çalışkan’ın yanısıra Sultan  Ahmetoğulları İşletmesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sıddık  Sözügeçer, İş insanı Orhan Arıcı, Sarıçam Belediye Başkanı Dr. Bilal Uludağ ve Deniz Kızı Özel Eğitim Kurumları da anasponsor olarak  destek sundular. Bu buluşmaya ev sahipliği yapan Seyhan Kızılay Şube  Başkanı Reşat Karaca yemekte söz alarak, başlattıkları proje ile ilgili  bilgi verdi. Sivil toplum kuruluşlarının toplumun mihenk taşı olduğunu  ve ülkedeki milli birlik ve beraberliğe, dayanışmaya büyük katkı  sağladığını vurgulayan Karaca, “Bu millet taş üstüne bir taş koyan  insanları baş tacı eder ve asla unutmaz. Sizler yaptığınız çalışmalarla ve  ortaya koyduğunuz projelerle ülkemizin kalkınmasına çok önemli  katkılar sağlıyorsunuz, üstelik tüm bunları hiçbir karşılık beklemeden,  kişisel menfaat gözetmeden gönüllü olarak yapıyorsunuz. Bu anlamda hepinizi can-ı gönülden kutluyorum ve başarılarınızın devamını  diliyorum”.

Karaca’nın ardından söz alan  Türk Kızılay Genel Merkez Yönetim  Kurulu yesi Ramazan Saygılı da herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek başladığı konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Engelli  kardeşlerimizi topluma kazandırmak ve farkındalık yaratmak adına yaptığınız çalışmaları ilgiyle takip ettiğimizi bilmenizi isterim. Sivil toplum kuruluşları olarak sizlerin yaptığı çalışmalar, Kızılay olarak bizlerin ortaya koyduğu çabayla birleşince eminim ki, daha çok insanımıza ulaşmaya vesile olacaktır. Bu yemek dayanışmamızın ne ilk, ne de son adımıdır. Bu birliktelik her daim devam edecektir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor