İNTİHAR OLAYI İLE SİYASET YAPILMAZ

Ulaş Devrim henüz 42 yaşında.. Müteahhitlik yapıyor.. Genç bir işadamı olarak özellikle devlet ve Belediye ihalelerine giriyor, önemli ölçüde işler alıyor. Ancak, yaptığı işler karşısında alacağını tahsil edemiyor, alacaklılar sıkıştırıyor, bunalıma giriyor ve sonunda intihar ediyor.

Çok acı bir durum.. Delikanlılık  döneminden olgunluk dönemine girerken, ödeme güçlüğünden kaynaklanan travma..

Böyle acı dolu bir olayın başka mecralara ve siyasi kulvara çekilmesi son derece yanlış, hatta saygısızlık sayılmalıdır.

Hasan Ulaş Devrim’in yıllardır arkadaşı olduğunu söyleyen Adana Kamu Müteahhitleri Derneği Başkanı Mustafa Karslıoğlu’nun aşağıdaki açıklaması son derece talihsiz bir açıklamadır.

Ne diyor Karslıoğlu;

“Belediyelere iş yapan müteahhitlerin genel sorunu  hakedişlerini zamanında alamaması. Hasan beyle yıllardır birlikteyiz. Ölmeden önce en son cuma günü görüştük ve ülkedeki ekonomik durumu değerlendirdik. Şuna borcum var, buna borcum var diyordu. Ancak bu konu kapalı bir kutudur. İlerleyen zamanlarda ayrıntıları belli olur.”

Mustafa bey, siz sorumlu mevkide bulunan, müteahhitlerin hak ve menfaatlerini korumakla görevli bir kişisiniz ve açıklamalarınızı mantık süzgecinden geçirerek yapmak zorundasınız.

Seyhan Belediyesi kamuoyuna yazılı bir açıklama yaparak, genç yaşta intihar eden müteahhidin tüm hakedişlerinin zamanında ödendiğini belirtti.

Seyhan Belediyesi’ni hedef alan açıklamanız, bir intihar olayının faturasını Türkiye’nin sıcak gündemi olan yerel seçimlere Seyhan Belediyesi’ne ödetmek gibi bir çabanız olduğunu gösteriyor.

Yapmayın.. Toplumda yeri olan bir derneğin başkanı, açıklamalarını tüm değerlendirmelerin süzgecinden geçirerek yapmalı ve acı bir olayın üzüntüsü siyasete malzeme edilmemeli. Keşke o açıklamayı, kaynağından bilgi alarak yapsaydınız da kamuoyunu yanıltmak bir yanlışa düşmeseydiniz.

Bu bizim iyi niyetli önerimiz, değerlendirme size ait Sayın Mustafa Karslıoğlu.

……………………….

CHP SAĞA MI KAYIYOR ! YOKSA SAĞDAKİLER  SOLCU MU OLUYOR

Yaklaşan yerel seçimlerde siyasi partiler öyle kararlar alıyor ki, bir birine zıt siyasi görüşe sahip kişiler, umulmadık bir şekilde parti değiştiriyor.

Yaşar Okuyan”ı tanıyoruz, Milliyetçi kanadın öncülerindendir.. Ama önceliği vatanın birliği ve bütünlüğüdür..

Bakanlık yapan ve başarılı hizmetler veren iyi bir siyaset adamıdır da Yaşar Okuyan..

Bir ara Doğu Perinçek ile siyaset yaptı.. Ulusal TV’deki yorumlarında sıkça, hükümeti ve destek olan Devlet Bahçeli’yi ağır şekilde eleştirdi ve dün bir sürpriz yaptı;

YAŞAR OKUYAN CHP’Lİ!

CHP grup toplantısında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti rozetini aldı, alkışlar arasında Yaşar Okuyan’ın yakasına taktı..

Merak edilen soru şu;

CHP sağa mı kayıyor, yoksa sağdakiler solcu mu oluyor?

Sorunun cevabını Yaşar Okuyan şöyle veriyor;

“Ülkenin bu zor gününde bir araya gelme zorunluluğu açıkken bir araya gelmek için CHP’ye kaydımı yaptırmış oluyorum. 40 yıl öncesinde kalmış sağ-sol çekişmelerini, o günün içerisindeki olayları istismar ederek, yeniden bir sağ sol olayı gibi belli merkezlerden iktidar ve onun tabi destekçisi durumundaki bir kişinin gayretleriyle 40 sene öncesindeki olayları kaşıma durumundalar. Sol sağ ayırt etmeden artık bu oyunu bozmak zamanıdır. Artık bu oyunu hep beraber bozmamız lazım. Onun için arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Atatürk’ün partisine geldik.”

İşte olay bu.. “Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor