İYİ Parti Yüreğir’de iyi rüzgarlar estiriyor

Röportaj: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – İYİ Parti Yüreğir İlçe Teşkilatı, özellikle son dönemde yürüttüğü hummalı çalışmalarla dikkat çekiyor. İlçede ki hangi mahalleye giderseniz gidin, siyasi sohbetlerde Genel Başkan Meral Akşener’i ve onun politikalarını savunan birileriyle illaki karşılaşıyorsunuz. Seçmenin ilgisini İYİ Parti üzerinde toplama görevini başarıyla yürüten Yüreğir İlçe Başkanı Enis Akyürek, ‘’Sorumluluğumuz davamızı anlatmak. Bunun için gece-gündüz, işimizden ve ailemizden fedakarlık yaparak çabalıyoruz. Bütün üyelerimizle beraber, emeğimizin karşılığını almanın huzur ve mutluluğu içindeyiz’’ diyor. Yoğunluğunun arasında zaman ayırma nezaketi göstererek, sorularımızı içtenlikle ve samimiyetle yanıtlayan Başkan Akyürek, ilçede ki en büyük sorunun Türkiye genelinde ki gibi işsizlik olduğunu söyledi. Enis Akyürek, yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklı olduklarını da vurgulayarak, İYİ Parti’nin halkın güvenin boşa çıkarmayacak icraatlarla, iktidar veya iktidar ortağı olacağına inandığını söyledi.

Yüreğir kazanılması zor bir ilçe. Burada yürüttüğünüz siyasette başarılı olacağınıza inanıyor musunuz?

Yüreğir, iktidar partinin Adana’da ki kalesi gibi bilinse de, son belediye seçimlerine baktığımız zaman, 2 bin oy gibi az bir farkla kazandıklarını görüyoruz. Bu da demek oluyor ki, hiçbir yer; hiçbir yerin kalesi değil… Kale gibi görünen nice yerlerin zamanla yıkıldığı bir gerçek. Asıl önemli olan insana dokunmaktır. Yüreğir’de biz de öyle yapıyoruz. Herkese ulaşmaya çalışıyor, onları dinliyor ve sorunlarına çözüm üretiyoruz. Bu nedenle Yüreğirli bizi çağırıyor. Bizde her çağrıya karşılık veriyor, saat kaç olursa olsun vatandaşlarla istişare ediyoruz. Her fikre açık olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Demokrasiye inanıyor ve çalışmalarımız bu çerçevede yürütüyoruz. Teşkilatımızın bütün neferleri canla başla gayret gösteriyorlar. Hepsine sizin aracılığınızla, bir kez daha teşekkür ediyorum. Ben bir diş hekimiyim, yeri geldiğinde işlerimi bırakıp partimiz için sahalara iniyoruz. Kısaca şunu söyleyebilirim ki; hepimiz taşın altına elini koymuş bir şekilde, İYİ Parti’yi Yüreğir’de hak ettiği yere taşımak için çabalıyoruz. Bunu da başaracağız.

Teşkilatlanma çalışmalarınız nasıl ilerliyor? Üye sayınız hakkında bilgi verebilir misiniz?

Türkiye genelinde partimize artan teveccüh, Yüreğir’de de kendini gösteriyor. Teşkilat yapılanmamıza, geçen seneye oranla çeşitli kesimlerden katılımlar olduğunu görüyoruz. Bütün mahallelerde temsilcilerimiz var ve buna ilaveten kadın ve gençlik kollarımız başarılı şekilde görevlerini yürütüyorlar. İnsanlar, Genel Başkanımız Meral Akşener’in açıklamalarını yakından ve beğenerek takip ediyorlar. 7 ay önce kongreye girerken 916 üyemiz vardı. Şu an bin 300 üyemiz bulunuyor. Bu hızla gidersek, erken veya gelecek seçimlerde oy patlaması yaşayacağımızı düşünüyorum. 

Zaman zaman parti içinde çalkantılar yaşandığı iddia ediliyor. Bu ne kadar doğru?

Parti içi sorunlar her partide yaşanabilir. Tartışmalar genelde kongreler öncesi yaşanır ve kongre bittiğinde herkes parti için çalışmaya devam eder. Bunun yanı sıra, bir disiplin kurulu mekanizması vardır. Bir art niyet halinde disiplin kurulu gerekeni yapar zaten. Kutuplaşma ve çekişme tarzı şeyler bizim partimizde yok denecek kadar azdır.

Tespitlerinize göre Yüreğir’in acil çözülmesi gereken sorunları nelerdir?

Türkiye genelinde olduğu gibi Yüreğir’de de işsizlik sorunu aldı başını gidiyor. Adana’yı baz alacak olursak, en fazla işsizin yaşadığı bölgenin Yüreğir olduğunu söyleyebilirim. Bir zamanlar Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Adana, şu an 10’dan geriye düşmüş durumda. Fabrikalarını kaybetti, yavaş yavaş tarımı da kaybediyor. Kalkınmaya yönelik plan ve projelerin hayata geçirilip, istihdam sağlanması artık zaruri hale gelmiştir. İYİ Parti’nin iktidara gelmesi halinde ilk icraatı bu olacaktır.

Olası bir erken seçime hazır mısınız?

Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Mübalağa etmiş olmayım, gerçekten de insanların ilgisi çok fazla. Gerek 2021, gerekse 2023’te yapılacak bir seçimde, iktidar veya iktidar ortağı olacağımıza yürekten inanıyorum. 

Katılımlar fazla demiştiniz. En çok hangi partiden ayrılanlar geliyor?

MHP’den kopanlar geliyor gibi bir imaj var ancak Yüreğir’de öyle bir şey yaşanmadı. MHP’nin küskünleri ilk başta toplu bir şekilde katılmıştı ancak sonrasında daha çok CHP ve AKP’den gelenler oldu.

İyi Parti’nin programında neler var? Tüzüğünde hassas olduğu noktalar neler?

Bizim, İyi Parti tüzük kitapçığında bazı hedeflerimiz var: Ana hedefimiz dünyanın ilk 10 ekonomisi içine girmek. Milli gelirimizi ilk beş yılın sonunda 14 bin 500 dolar yapmak. Eğitim yaş ortalaması hedefimiz 11 yıl olacak. 40 yaş altı kadınlarda okur-yazar oranı 5 yıl içinde yüzde 100 olacak. Küresel refah endeksinde ilk 5 yıl sonunda 40 ülke arasında yer alınacak. Yılda ortalama bin dolar harcayan 50 milyon turist ağırlanacak. İlk bir yıl içinde yeni anayasa ile birlikte parlamenter sisteme dönülecek. İlk bir yıl içerisinde Demokratik Siyasi Partiler Kanunu yapılacak. İlk 5 yıl sonunda işsizlik oranı yüzde 8’in altına düşürülecek. Teknolojide endüstri devrimi gerçekleştirilecek. Gençliğin ve kadının pozitif enerjisi hayatın bütün alanlarında hissettirilecek. Basın özgürlüğünde Avrupa standartları hemen uygulanacak. Türkiye Cumhuriyeti Pasaportu hak ettiği itibara kavuşturulacak. Genel merkezimizin politikaları var; ama ben özelde söylüyorum.

Bu röportajın gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor