İZMİR’DE DEPREM: 12 ÖLÜ, 438 YARALI

(HABER MERKEZİ)-İzmir’de 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Seferhisar açıkları olan deprem İstanbul dahil tüm Marmara’da hissedildi. Öte yandan depremde 12 vatandaş hayatını kaybederken toplam 438 vatandaş da yaralandı. 38 ambulans, 35 UMKE ekib ve 2 ambulans helikopteri olay yerinde. Yaşamını yitirenlerden birinin boğulduğu öğrenildi.

Bu arada, Buca ve Bayraklı ilçesinde yıkılan binalar olduğu öğrenildi. İlk sarsıntının ardından Ege Bölgesi’nde 3,4 ve 4,7 aralığında 12 artçı deprem daha meydana geldi. Yıkılan binaların altında kalan vatandaşları kurtarma çalışmaları sürüyor.

Öte yandan vatandaşlar, ağır hasar gören binaları tahliye ederken, panik yaşadığı ve deprem sonrası ana arterlerde trafik sıkışıklığı yaşandığı bildirildi.

Depremin Ege Denizi’nde yarattığı tsunami sonrasında ise Seferhisar’da sokakları yaklaşık 1 meter deniz suyu bastı. İzmir’in Bayraklı ilçesinde kaymakamlık binası ile Kızılay Kan Merkezi yıkıldı. En fazla yıkımın altında yaşandığı ilçede enkaz altında kalan vatandaşlar var.

Bu arada depremin ardından sokaklara dökülen vatandaşlar, dışarıda bekleyişlerini sürdürüyor. Bazı binaların yıkıldığı kentte, vatandaşlar büyük bir korku yaşadıklarını belirtti.

3 KİŞİ YARALI OLARAK ÇIKARILDI

Depremin ardından enkaz altında kalan genç bir kadın sağ olarak kurtarıldı. Kadının kurtarılmasının ardından çevredekiler büyük sevinç yaşadı. Bayraklı ilçesi 1593 sokakta deprem nedeniyle yıkılan binanın enkazından 3 kişinin yaralı olarak çıkarıldığı öğrenildi.

AFAD’dan yapılan açıklamada “Ege Denizi’nde İzmir’in Seferihisar ilçesinde dün saat 14.51’de 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi” denildi. Depremin yerin 16.5 kilometre derinlikte meydana geldiği öğrenildi. Kandilli Rasathanesi’ne depremin büyüklüğünü 6,8 olarak açıkladı. ABD Jeoloji Araştırmaları Merkezi’ne göre depremin büyüklüğü 7.0.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, ”Şu an hasar gören binalarımız çöken binalarımızdan söz ediliyor. Çok sayıda hasarlı binamız var. 10’a yakın ihbarını aldığımız binamız var. Birçok binamızda çatlama hasar var” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak “Şu ana kadar İzmir Bornova ve Bayraklı’da 6 bina yıkılma ihbarı geldi Uşak, Denizli, Manisa, Balikesir, Aydın ve Muğla’da ufak çatlaklar dışında ve can kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar gelmemiştir Ekiplerimiz sahada tarama ve müdahalelerine devam etmektedir Geçmiş olsun” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir Valiliği bünyesinde afet koordinasyon merkezinin kurulduğunu belirterek, “AFAD ve İçişleri Bakanlığı birimleri İzmir’e yönlendirildi. Hızlı bir şekilde olay yerine intikal ediyoruz. Vatandaşlarımızı enkaz altından kurtarmak için seferber olacağız” dedi.

AFAD: BİNALARA GİRMEYİN

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) “İzmir açıklarında meydana gelen deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir” uyarısında bulundu.

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: Az önce yaşanan deprem nedeniyle tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can ve mal kaybının olmamasını umut ediyorum. Gelişmeleri takip ediyoruz. Afet ekiplerimiz hazır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor