KADIN VOLEYBOL MİLLİ TAKIMIMIZ YILLARIN EZİKLİĞİNİ 2. KEZ GİDERDİ

Cumhuriyet’imizin kurucu, Evrensel Lider, Başöğretmen, Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere kadınlara her alanda büyük önem vererek Avrupa ülkelerine bile model olmuştur.  Atatürk’ün, “Şuna inanmak lazımdır ki, dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” sözü sanıyorum her şeyi anlatıyor.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2020 CEV Tokyo Olimpiyatları Avrupa Kıta Elemeleri final mücadelesinde, Almanya’yı 3-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Avrupa ikinciliğinin ardından Hollanda’da düzenlenen elemelerde de tarihi bir başarıya imza atan Filenin Sultanları, 2012 Londra Olimpiyatları’nın ardından tarihinde 2. kez olimpiyat oyunlarına katılma hakkını elde etti.

Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’nin kazandığı madalyalara baktığımızda bunun büyük çoğunluğunun bireysel olarak güreş ve halterde olduğu görülüyor. Şimdiye dek, olimpiyatlarda güreşte 63, halterde 11, tekvando da 7, boksta 5, atletizmde 3 ve judoda 2 olmak üzere toplamda 91 madalya kazanmışı. Ne yazık ki  takım sporlarında başta futbol olmak üzere, özellikle voleybol, basketbol, hentbol gibi salon sporlarında madalyamız yok.

En büyük mutluluğumuz, 20-30 yıl kadar önce “Edirne’yi geçemezler”  sözü artık çok kullanılmaz oldu. Başta her il ve ilçelere çim ve ışıklandırılmış statların yanı sıra, çağdaş spor tesislerine kavuştuk. Bilimselliğe inanan Türk antrenörlere sahibiz. Sporcular da sağlık, beslenme, doping gibi konularda bilinçlendiler.

Filenin sultanları gerçekten büyük bir zafer kazanarak adeta destan yazdı. Öncelikle takım oldular, inandılar, kenetlendiler önce Polonya’yı 3-2, daha sonra da Almanya gibi tüm sporlarda önemli bir ülkenin voleybol takımını set vermeden 3-0 yenerek 2020 Tokyo Olimpiyatları için vize aldılar. Karşılaşmayı eşimle izledik. Hem sevindik hem de çok duygulandık. Bu gibi zaferlere ihtiyaç olduğunu daha çok hissettik.

Olimpiyatlara 5 kez aday olduk. Her defasında biraz da politik nedenlerle ev sahipliği yapamadık. Özellikle 2020 olimpiyatları başvurumuzda, spor tesisleri, güvenlik, hava koşulları, trafik, havaalanı, yatak sayısı hep bunlardan olumlu puanlar aldık. Kriterlerden birisi de “Neden Türkiye’nin takım sporlarında ekibi yok ?” sorusuna ne yazık ki kimseler cevap verememişti.

Başta dönemin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Hazırlık, Düzenleme Komitesi Başkanı Adanalı Hasan Arat’ın büyük çabalarına rağmen olimpiyatlar Tokyo’ya verilmişti. Halbu ki Tokyo’da o dönemlerde nükleer santralda sızıntı vardı. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Üyeleri bunu önemsemediler. Peki Nerede sporcu sağlığı?

Şimdi artık, takım sporlarında Kadın voleybolcularımız var. Ezikliğimizi ve eksikliğimizi bir nebzede olsa giderdiler. Dileğimiz, Tokyo’da da final oynamalarıdır. Kadın eli değmeli sözü de böylece doğrulandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Spor  Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, kadın voleybolcuları kutlamayan kalmadı. Emeği geçen Voleybol Federasyonu Başkanı Akif Üstündağ, Hollandalı deneyimli antrenör Giovanni Guidetti ve tüm kadın voleybolcuları kutluyoruz. Her türlü övgü ve ödülü hak ettiniz. Türk halkı sizleri unutmayacak…Teşekkürler…

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor