‘Kadına yönelik şiddet hak ihlalidir’

(HABER MERKEZİ)-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Dardağan, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Dardagan, “İstanbul Sözleşmesi kadınlar için hayati öneme sahiptir. Kadına yönelik şiddet hak ihlalidir” dedi.

Ahmet Dardağan, 8 Mart’ın kadınların eşit eşi, eşit ücret, günde sekiz saat çalışma ve doğum izni talepleriyle 1857 yılında başlattıkları eşitlik mücadelesinde, hakları uğruna can verdikleri gün olduğunu söyledi.

Yaşamın her alanında kadın erkek eşitliğine inandıklarını belirten Başkan Dardağan, CHP iktidarında öncelikle başta istihdam olmak üzere kadın erkek eşitliğini sağlamak için gerekli düzenlemelerin yapılacağının altını çizdi.

Başkan Dardağan, kadına yönelik erkek şiddetinin önlenmesi noktasında kadınlar için hayati öneme sahip olan İstanbul Sözleşmesi’nin AKP iktidarı ve yandaş medya tarafından sık sık hedef alındığını ifade etti.

Atatürk’ün önderliğinde, çağdaş dünya kadınlaının sahip olduğu tüm kazanımları elde eden, seçme seçilme hakkını birçok Batı ülkesinden daha önce kazanan kadınların günümüzde ne yazık ki şiddete, ayrımcılığa ve eşitsizliğe maruz bırakıldığını açıklayan Başkan Dardağan, “Çağdaş Türkiye’nin kurulması yönünde önemli bir misyonu üstlenen kadınlarımız, bugün toplumsal yaşamın ve hayatın tüm alanlarında kadını yok saymaya çalışan bir zihniyet tarafından geleceklerinin karartılması, tüm kazanımlarının ellerinden alınması girişimiyle karşı karşıyadır. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi başta olmak üzere toplumsal cinsiyet ayrımcılığı ile mücadele içni geliştirilecek etkili politkiların hızla yaşama geçirilmesi gerektiğine dikkat çeken Dardağan, “Kadınlara yönelik şiddet halen en utanç verici insan hakları ihlallerindendir. Kadına yönelik cinsiyet ayrımcılığının son aerdiği, şiddetin önlendiği ve kadınların yönetimin her aşamasında ve her alanda dah açok temsil edildiği bir düzende, hep beraber daha güçlü ve daha çağdaş Türkiye’yi yaratabileceğimize inanıyorum. Birlik dayanışma ve mücadele günü olan bu günde bütün dünya ve ülkemiz kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günün’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor