KAPLAN, AVANTAJI ELİNE GEÇİRDİ: 2-0

STAD: Alsancak Mustafa Denizli Stadı

HAKEMLER: Erkan Özdamar (**), özgür Ertem (**),. Serdar Osman Akarsu (**)

ALTAY: Ozan Evrim Özenç (**), Özgür Özkaya (**), Salih Sarıkaya (**) (Dk.78 Onur Efe , Kuban Altunbudak (**), Tugay Gündem (**), Yusuf Tekin (**), Mehmet Gündüz (**), Enes Öğrüce (**), Deniz Kadah (**), Eren Erdoğan (**), Enes Yetkin (**) (Dk.46 Nurettin Küçükdeniz **)

ADANASPOR: Ferhat Kaplan (***), Kubilay Aktaş (***), Fatih Kurucuk (***), Hüseyin Öztürk (***), Ferhat Katipoğlu (***), Mehmet Taş (***), Harun Alpsoy (***) (Dk.89 Jordan Lukaku **), Abdoulaye Dabo (***) (Dk.78 Metehan Altunbaş **), Samuel Yepie Yepie (***) (Dk.84 Devran Şenyurt *), Junior Fernandes (***) (Dk.78 Check Diakite **)

GOLLER: Dk.5 Abdoulaye Dabo, Dk.30 Samuel Yepie Yepie (Adanaspor)

SARI KARTLAR: Kuban Altunbudak,Enes Öğrüce, Tugay Gündem, Eren Erdoğan (Altay), Hüseyin Öztürk, Harun Alpsoy (Adanaspor)

 

Adanaspor, Trendyol 1.Lig’in 33.haftasında deplasmanda karşılaştığı Altay’ı ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 yenmeyi başararak Adana’ya umutlu dönerek puanını 36’ya çıkararak avantajı eline geçirdi. Maça çok iyi başlayan Adanaspor, beklediği gole 5.dakikada Abdoulaye Dabo ile kavuştu. Turuncu-Beyazlılar, 30.dakikada Saumel Yepie Yepie’nin attığı golle soyunma odasına 2-0 galibiyetle girdi.

İkinci yarıya da 2-0’ın moraliyle başlayan Adanaspor, bu yarıda skoru koruma odaklı oynadı. Bunda da başarılı olan Turuncu-Beyazlılar, hakemin bitiş düdüğüyle birlikte sahadan 2-0 galip ayrılarak büyük bir sevinç yaşadılar. Rakiplerinden Tuzlaspor’un deplasmanda Sakaryaspor’u 2-0 yenmesine rağmen, Şanlıurfaspor’un Çorumspor karşısında 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla son haftaya girilirken, Keçiörengücü 36 puanla 13.sırada, Tuzlaspor 37 puanla 14.sırada, Adanaspor 16 puanla 15.sırada yer alırken, Şanlırufaspor da 35 puanda kaldı. Son haftaya girilirken Adanaspor kendi saha ve seyircisi önünde Teksüt Bandırmaspor ile karşılaşacak. Turuncu-Beyazlılar bu maçtan galibiyetle ayrılırsa diğer sonuçlara bakmadan ligde kalacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maça hızlı ve istekli başlayan taraf Adanapor oldu. Turuncu-Beyazlılar, daha maçın başında 1-0 öne geçti.

3.dakikada gelişen Adanaspor atağında Altay ceza sahasına girmeden şansını deneyen Mehmet Taş’ın topu dışarı çıktı.

5.dakikada Adanaspor’un golü geldi. Topla buluşan Samuel Yepie Yepie’nin pasını çok iyi değerlendiren Abdoulaye Dabo topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Golden sonra da Adanaspor, ataklarını sıklaştırdı.

10.dakikada Adanaspor, Samuel Yepie Yepie’nin rakip alanın ortalarından uzak mesafeden çektiği şut auta çıktı.

17.dakikada Adanaspor atağında, Amadou Ciss’in rakip yarı alanın ortalarında topla buluşmasına yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı.

19.dakikada Adanaspor’un geliştirdiği atakta rakip yarı alanın ortalarından Abdoulaye Dabo’nun çektiği şut dışarı çıktı.

27.dakikada seyrek gelişen Altay atağında Yusuf Tekin’in, Adanaspor’un sağ iç çaprazıdan çektiği şut kaleyi bulmadı.

29.dakikada gelişen Adanaspor atağında, Altay yarı alanın ortalarından Junior Fernandes’in çektiği şut savunmadan geri döndü.

30.dakikada Adanaspor’un ikinci golü geldi. 1 dakika önce gelişen atakta Junior Fernandes’in şutunu önleyen Altay defansı, bu sefer Junior Fernandes’in ortasında Samuel Yepie Yepie düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek durumu 2-0 yaptı.

36.dakikada Altay’ın Kuban Altunbudak’ın ayağından kazandığı gol VAR incelemesi sonucu ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

Bu pozisyondan sonra geride kalan dakikalarda her iki takımın çabası sonucu değiştirmeyince soyunma odasına Adanaspor’un 2-0 üstünlüğüyle gidildi.

Altay, ikinci yarıya oyuncu değişikliği yaparak başladı. Enes Yetkin oyundan çıkarken yerine Nurettin Küçükdeniz girdi.

49.dakikada Adanaspor üçüncü gole çok yaklaştı. Abdoulaye Dabo’nun, rakip yarı alanın ortalarından uzak mesafeden çektiği şutu savunma araya girerek önledi.

53.dakikada gelişen Adanaspor atağında, Altay ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Junior Fernandes’in çektiği şut çerçeveyi bulmadı.

66.dakikada gelişen Altay atağında Özgür Özkaya’nın, Adanaspor ceza alanın ilk metrelerinde orta yuvarlağa yakın bir noktadan yaptığı vuruş auta çıktı.

74.dakikada Adanaspor üçüncü gole yine çok yaklaştı. Amadou Ciss’in Altay ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan çektiği şut çerçeveyi bulmadı.

78.dakikada Adanaspor’da iki oyuncu değişikliği birden yapıldı. Takımının ilk golünü atan Abdoulaye Dabo’nun yerine Metehan Altunbaş, Junior Fernandes’in yerine de Check Diakite oyuna dahil oldular. Aynı dakikada Altay takımında da Salih Sarıkaya oyundan çıkarken yerine Onur Efe oyuna girdi.

84.dakikada Adanaspor üçüncü oyuncu değişikliğini takımının iknici golünü atan Samuel Yepie Yepie’nin yerine Devran Şenyurt’u alarak yaptı.

89.dakikada Adanaspor dördüncü oyuncu değişikliğini Harun Alpsoy’un yerine Jordan Lukaku’yu alarak yaptı.

Bu dakikadan sonra her iki takımın çabası sonucu değiştirmeye yetmeyince maçta Adanaspor’un ilk yarıda bulduğu 2 golle 2-0 sona erdi. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor