Kaplan mazisini arıyor

Adanaspor’da kötü gidişin durmaması ve şu anda düşme potasının içerisinde olması taraftarlarını büyük üzüntüye boğdu.

Turuncu-Beyazlı ekip, 1980-1981 yılında ikinci olarak Türkiye’yi UEFA Kupası’nda temsil etme hakkını elde etmişti. O dönemi Adanaspor taraftarları hiçbir zaman unutmadı. 1980-1981 sezonunda Trabzonspor’un arkasında ikinci olurken, ogünkü kadro Adanalılar tarafından özlemle anılıyor.  Şu an takımın içinde bulunduğu durum tarfatarları üzerken, “Turuncu-Beyazlı ekip, Adana’ya İtalya’nın güçlü takımı İnter’i getirmişti.  İlk defa bir Avrupa kupası maçı izleyen Adanalılar Özer Umdu’nun attığı golle çılgınlar gibi sevinmişti.  Adanaspor, kendi sahasında oynadığı maçı 3-1 kaybettikten sonra deplasmanda da 4-1 kaybetmişti. Deplasmandaki şeref sayısını da Ahmet Kahraman kaydetmişti. Takımın başında ise Adanalıların çok iyi tanıdığı Tamer Güney vardı.

Adanaspor’un 1980-1981 sezonundaki İnter maç kadrosu: Malik Gencalp (Kaleci), Halis Recber(Stoper), Mustafa Ulucan (Stoper), Timucin Cug (Solbek), Şevket Kesler (Sağbek), Gani Acikel (Ön libero), Mustafa Şentürk (Merkez orta saha), Selahattin Karasu (On numara), Ahmet Kahraman (Sol kanat), Kayhan Kaynak (Sağ kanat), Özer Umud (Santrofor)

YEDEKLER: Ahmet Ziya Yüce (Kaleci), Nejat Esen (Libero), Mahmut Çay (Stoper), Ercan Albay (Orta Saha), İrfan Kaynak (Forvet) (HABER: Uğur BAŞARAN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor