KAPLAN’DAN EYÜPSPOR PROVASI

Adanaspor, milli maçlar nedeniyle verilen milli arada Eyüpspor maçı hazırlıklarına devam ediyor. Turuncu-Beyazlılar, lige iyi bir başlangıç yapmak için bugün saat 16.00’da Süper Lig ekibi Gaziantep Futbol Kulübü ile Kalyon Stadı’nda hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, güçlü rakipleriyle oynayacağı maçta bir nevi Eyüpspor maçının da provasını yapacaklarını söyleyerek, “Takımımın gücünü görmek için büyük bir fırsat. Bu maçı yaparak Eyüpspor maçının da taktiklerini yapmış olacağız” dedi.

Turuncu-Beyazlılar, 3 günlük tatilin ardından önceki gün Çatalan Tesisleri’nde topbaşı yaptı. Kemal Kılıç, antrenmanda futbolcularıyla bire bir ilgilenerek Ümraniyespor karşısında yaptıkları hataları gösterdi ve onları daha dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Adanaspor, Ümraniyespor karşısında 87.dakikaya kadar 0-0 girdiği karşılaşmadan bu dakikadan sonra yediği iki golle 2-0 yenik ayrılarak averajla puan sıralamasında 27 puanla 16.sıraya gerileyerek düşme potasına girdi. Adanasporla birlikte Tuzlaspor, Astor Enerji Şanlıurfaspor’un da 27’şer puanları bulunuyor. Bu üç takımın hemen üstünde Manisa Futbol Kulübü 31 puanla 13.sırada, Ankara Keçiörengücü 32 puanla 12.sırada bulunurken, Ümraniyespor’un da 33.puanı bulunuyor. Kalan 7 haftalık sürede bu 6 takımdan biri bir alt lige düşecek. Şimdilik Adanaspor bu 6 takım içerisinde en kötü durumda bulunuyor. Averaj olarak Tuzlaspor’a üstünlük sağlayan Turuncu-Beyazlılar, diğer takımlara karşı ikili averaj olarak da kötü durumda.

Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç, Ümraniyespor maçı sonrası yaptığı açıklamada, “İki takımda çok önemli bir oyuna çıktı. Kötü başladığımız mücadeleyi ilk 25 dakiakadan sonra da dengeye oturttu. Hem de daha üstün oynamaya başladık. Yediğimiz gole kadar ortada giden bir maç, bizim biraz daha ofansif hamlelerimiz var. Bariz gol şansı kullanamadığımız pozisyonlar var. Çok ağır bir  kaybetme. Çünkü hem düşme potasına indik. Kazansaydık 5 takım birden o sıcaklığı hissedecek konumda olacaktı. Dolayısıyla bundan sonraki mücadelelerde tahmin ediyorum bu tehlikeyi en derinden hisseden 3 takım; Adanaspor, Tuzlaspor ve Şanlıurfaspor arasında bundan sonraki süreçte müthiş bir mücadele izlenecek gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.  Öte yandan lige verilen arayı değerlendirmek isteyen Turuncu-Beyazlılar, 26 Mart Salı günü saat 16.00’da Süper Lig ekibi Gaziantep Futbol Kulübü ile Kalyon Stadı’nda hazırlık maçında  karşı karşıya gelecekler. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor