KAPLAN’DAN KRİTİK GALİBİYET: 2-1

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: Ömer Tolga Güldibi (**), Ömer Tevfik Özkoç (**), Harun Reşit Güngör (**)

ADANAPOR: Ahmet Said Kıvanç (***), Kubilay Aktaş (***), Mehmet Feyzi Yıldırım (***), Fatih Kurucuk (***), Ferhat Katipoğlu (***), Dimitri Oberlin (***), Harun Alpsoy (***) (Dk.82 Devran Şenyurt **), Abdoulaye Dabo (***) (Dk.46 Mehmet Taş ***), Metehan Altunbaş (***) (Dk.46 Amadou Ciss ***), Check Diakite (***) (Dk.90+1 Cem Güzelbay *), Junior Fernandes (***)

TUZLASPOR: Kurtuluş Yurt (**), Sadık Baş (**), Gökhan Akkan (**), Çağrı Giritlioğlu (**), Philip Gameli (**) (Dk.77 Arvydas Novikovas **), Williams Togui (**), Hikmet Çiftçi (**), Mehmet Coşkun (**), Aminu Umar (**) (Dk.37 Luka Stankovski **), Streli Mamba (**), Sekou Bangoura (**) (Dk.90+1 Aksel Aktaş ?)

GOLLER: Dk.54 (P) Junior Fernandes, Dk.74 Fatih Kurucuk (Adanapor), Dk.39 Mehmet Coşkun (Tuzlaspor)

SARI KARTLAR: Kubilay Aktaş, Fatih Kurucu, Dimitri Oberlin, Mehmet Taş (Adanaspor), Williams Togui, Sekou Bangoura  (Tuzlaspor)

 

Adanaspor, kendisi için hayatı önem taşıyan Tuzlaspor maçını kazanarak 6 puan birden almış oldu. Turuncu-Beyazlılar, maça iyi başlasa da yine kalesinde ilk golü gören taraf oldu. 39.dakikada Mehmet Coşkun’un golüne engel olmayan Adanaspor, soyunma odasına 1-0 yenik girdi. İkinci yarıya oyuncu değişiklikleri yaparak giren Turuncu-Beyazlılar, 54.dakikada kazandığı penaltıyı Junior Fernandes’in ayağından gole çevirince durumu 1-1 yaptı. 74.dakikada bu sefer sahneye Fatih Kurucuk çıktı ve takımını 2-1 öne geçiren golü kaydetti ve maçta bu skorla sona erdi.

Adanaspor, bu galibiyetle puanını 23’e çıkartırken, Astor Enerji Şanlıurfaspor’un kendi sahasında yenildiği haftada Tuzlaspor’u yenerek iki rakibini birden altına almış oldu. Hakem bitiş düdüğüyle birlikte Teknik Direktör Mustafa Kemal Kılıç’ın sevinci gerçekten görülmeye değerdi. Turuncu-Beyazlılar önümüzdeki hafta Pazar günü deplasmanda Erzuurmspor’a konuk olacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Adanaspor, maça iyi başlayan taraf oldu. Turuncu-Beyazlılar, 12.dakikada kazandığı korner atışından yararlanamadı.

29.dakikada Junior Fernandes’in çektiği şutu kaleci kurtardı.

Adanaspor, 30.ve34.dakikalarda Harun Alpsoy’un kullandığı korner atışından da istediği golü bulamadı.  34.dakikada Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktadan Check Diakite’nin çektiği şut kaleyi bulmadı.

37.dakikada Tuzlaspor’da Aminu Umar oyundan çıkarken, yerine Luka Stankovski oyuna girdi.

39.dakikada Tuzlaspor, Mehmet Coşkun’un ayağından bulduğu golle durumu 1-0 lehine yaptı.

Bu dakikadan sonra Adanaspor’un beraberlik çabaları sonucu değiştirmeye yetmeyince soyunma odasına Tuzlaspor’un 1-0 üstünlüğüyle gidildi.

İkinci yarıya Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç iki oyuncu değişikliği yaparak oyuna müdahale etti. Abdulaye Dabo ve Metehan Altunbaş oyundan çıkarlarken, yerlerine Mehmet Taş ve Amadou Ciss oyuna dahil oldular.

52.dakikada Adanapor, Check Diakite ve Rashad Muhammed ile gole çok yaklaşsa da bu iki oyuncunun kötü vuruşu sonucu takımlarını beraberlikten ettiler.

54.dakikada Adanaspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Junior Fernandes düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturarak durumu 1-1’e getirdi.

74.dakikada Adanapor’un ikinci golü geldi. İkinci yarıda oyuna giren Mehmet Taş’ın ayağından gelen topu çok iyi değerlendiren Fatih Kurcuk takımının ikinci golünü Tuzlaspor filelerine gönderdi: 2-1

82.dakikada Adanaspor’da üçüncü oyuncu değişikilği Harun Alpsoy’un yerine Devran Şenyurt oyuna girerek yapıldı.

Uzatma dakikalarında her iki takımda oyuncu değişikliklerine gitti. Tuzlaspor’da Sekou Bangoura çıkarken yerine Aksel Aktaş oyuna girdi. Adanaspor’da ise Check Diakite’nin yerine de Cem Güzelbay oyuna dahil oldu. Uzatma dakikalarında Tuzlaspor’un beraberlik çabaları sonucu değiştirmeyince maçı da Adanapor, ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazanarak uzun bir aradan sonra galibiyetle tanışarak 3 puanı aldı. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor