KARALAR, DEPREM DAİRE BAŞKANLIĞI KURUYOR

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, düzenlediği basın toplantısında Deprem Daire Başkanlığı’nın ilçe belediyeleri ile koordineli olarak çalışacağını, böylece olası bir deprem felaketine karşın önlemlerin alınacağını açıkladı.

ADANA (BÖLGE)- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İzmir’de meydana gelen deprem olayından sonra , öncelikli olarak Deprem Daire Başkanlığı kurma kararı aldıklarını açıkladı.

Deprem Daire Başkanlığı’nın ilçe belediyeleri ile koordineli olarak çalışacağını belirten Karalar, “Türkiye riskli bir bölgedir.. Geçmişte bu acıları biz de yaşadık.. Yasalarımızda ve yönetmeliklerde düzeltilme yapılması gereğine inananlardanız.. Ancak, biz Adana Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerimizle koordineli olarak çalışacak Deprem Daire Başkanlığı kuruyoruz.. Bu başkanlık ilçe belediyelerimizle koordineli çalışacak.. Yapılan, yapılmakta olan ya da  yapılacak olan inşaatları kontrol altında tutacak ve denetleyeceğiz. Böylece kaçak, ya da dirençsiz yapıları kontrol etme olanağı bulacağız, gerektiği hallerde yasal çerçeve içerisinde mühürlenmesini sağlayacağız”dedi.

Adana’nın da deprem riski taşıyan bir kent olduğunu, bunu yakın geçmişte gördüklerini ifade eden Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, “Bazı yasal ve mevzuat düzenlemelerinin de değiştirilmesi gerekir.. Bazı denetimleri yapamıyoruz. Çok sayıda kaçak inşaat var, dokunamıyoruz.. Çünkü bizim yetki alanımızda değil.. Kenar mahalle ya da ilçelerimizde kaçak yapılar var biliyoruz” diyerek, bu sorunları kuracakları Deprem Daire Başkanlığı kanalıyla çözmeye çalışacaklarını da sözlerine ekledi.

İLÇELERE BÜYÜK HİZMETLER

Borç ödemeleri nedeniyle çok dar gelire sahip olduklarını, ancak özverili bir çalışmayla hizmet ürettiklerini de kaydeden Karalar, şöyle dedi; “İlçelerimize çok sayıda köprüler yaptık.. İçme su tesisleri yoktu yaptık.. Yolları asfaltladık.. Bitti mi bitmedi. Yapılacak daha çok hizmetlerimiz olacak.. Adana’nın kalkınmasına ve  daha modern bir kent olması için arkadaşlarımızla birlikte projeler üretiyoruz.. Tabii herşeyin başı para oluyor.. Çok borçla devraldık belediyeyi.. Onun sıkıntısını yaşarken, arkadaşlarımızla beraber yaratıcı güçle büyük hizmetler gerçekleştiriyoruz ve gerçekleştirmeyi büyük bir azimle sürdüreceğiz.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor