KARALAR’IN DOĞRU KARARI AMA BİR UYARIMIZ OLACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Deprem Daire Başkanlığı kuracaklarını açıkladı.. Doğru karar.. Bu kararın uygulanması için uzman bir kadro kurulması ve bazı kurum ve kuruluşların da destek vermesi gerekir..

Mesela, Melih Baki gibi bir uzman var.. Uyarıları dikkat çekici.. Diyor ki Melih Baki, “Adana’da yer altı su seviyesi yükseldi. Çok katlı yapıların birçoğu tehlike arzediyor. Taşıyıcı kolonlar çürümeye başlayacak, olası bir depremde tahmin edilmeyecek derecede büyük kayıplar olacak.”

Gerçeği kabullenmeliyiz.. Adana ve çevresi tehlike hattındadır.. Hem de büyük tehlike!..

Kurulacak olan Deprem Daire Başkanlığı, Melih Baki’den mutlaka yararlanmalı , görüş ve önerileri ciddiye alınmalı ve sık sık toplantılar yaparak alınacak önlemlerle ilgili görüş birliğine varılmalıdır..

Melih Baki, yeraltı sularının çok yükselmesi nedeniyle çökmelerin şimdiden başladığını ,  olası bir depremde düşünmek bile istenmeyecek durumlarla karşılaşılacağını söylerken adeta “TEHLİKE’NİN FARKINDA MISINIZ demek istiyor…”

O nedenle, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulacak Deprem Daire Başkanlığı kadrosunun, konunun deneyimli uzmanlarından oluşması gerekmektedir.

Ve kurulacak Deprem Daire Başkanlığı’nın kentteki tüm binaların envanterini çıkarmaları, sağlam, orta hasarlı ya da hasarlı olduklarına ilişkini rapor hazırlanmalıdır.

Ve bu rapor doğrultusunda, kaçak inşaatlar, çökme sınırındaki binaların çıkarılacak envanterleri doğrultusunda acil eylem planı yapılmalıdır..

Sayın Zeydan Karalar’ı kutluyoruz Deprem Daire Başkanlığı’nı kurma kararı aldığı için.. Ancak bu daire kesinlikle uzmanlardan oluşmalıdır. Çünkü HAYAT YAŞAMAYA DEĞER

BÖLGE   

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor