KARATAŞ’TA HİÇ BİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK!..

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, su  isale hattının temelinin atılmasının ardından, yarım asırdır yapılması beklenen arıtma tesisinin yapımı için de düğmeye basıldığını açıkladı.

Başkan Zeydan Karalar, bütün doğal ve tarihi güzelliklerine rağmen turizm bölgesi olmaktan çıkarılan Karataş’ın çehresinin değişmesi için dünyaca ünlü bilim insanlarından da destek aldıklarını söyledi.

Karalar, “Adana’ya 50 km mesafede Magarsus gibi 2500 yıllık bir tarihi eseri olan ilçe Karataş Avrupa’da olsa böyle bir tarihi esere paha biçilmez, turist kaynar. Bizim burada çürümeye terk edilmiş. Ben Seyhan belediye başkanıyken oranın kazısına destek olmak için meclisten karar çıkarttım fakat engellendi. Oysa bu bizim zenginliğimiz. Maalesef engellendi. Lüksemburgluların, Danimarkalıların çok güzel, sağlıklı sahil olarak gördükleri bu güzelim Karataş’ı turizm bölgesi olmaktan çıkardılar. Böyle bir şey olmamalı”diye konuştu.

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet Halk Partisi Karataş İlçe Kongresi’ne katıldı. Karataş’ın Adanalılar için özel bir ilçe olduğunu belirten Başkan Zeydan Karalar, “Adana’nın yarısından fazlasının Karataş’la ilgili bir hikayesi, sevgisi, yakınlığı vardır. Karataş, Yumurtalık’la birlikte deniz kenarındaki iki güzide ilçemizden biri. Karataş’ın insanları da çok güzel insanlar olduğu için bizi cezbediyor” dedi.

Karataş’la ilgili yerel seçimlerin de muhasebesini yapan Başkan Zeydan Karalar, 2024 yerel seçimlerinde Karataş’ın yeniden kazanılacağından emin olduğunu söyledi.

İNŞALLAH ARITMANIN TEMELİNİ ATMAK DA BANA NASİP OLACAK

Karataş’a yapılan ve yapılacak hizmetlerle ilgili de bilgi aktaran Başkan Zeydan Karalar, “Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olur olmaz, 2011’den bu yana uğraşılan, 94 km’lik su isale hattının temelini atmak bana nasip oldu. Karataş’ın arıtması yarım asırdır konuşulur. İnşallah onu yapmak da bana nasip olacak. Arıtma tesisiyle ilgili İller Bankası ihale kararını aldı. Yüzde 50’si SUKAP kapsamında gerçekleşecek bir proje. Yarısını ASKİ ödeyecek, yarısı kredi yoluyla karşılanacak. Arıtma tesisinin koku yapmaması için membran sistemi kullanılacak. Yaklaşık 200 bin kişiye hizmet edecek bir arıtma olacak. 30-40 sene sonrasını düşünerek yapıyoruz tesisi. Zaten yolları da öyle yapacağız. Öyle 3-5 yıl sonra çöken, çürüyen yol, tesis istemiyoruz. Su isale hattı ve arıtma tesisi Karataş’ın olmazsa olmazı.

Size yazın bir damla Çatalan suyu gelmiyordu. Bu kardeşiniz yazın da kışın da Çatalan suyunu içmenizi sağlayacak. Kanserojen etkisi olan bütün asbestli borularınızı değiştiriyorum” diye konuştu.

KARATAŞ TURİZM BÖLGESİ OLMAKTAN ÇIKARILDI

Karataş ilçesinin turizm bölgesi olmaktan çıkarılmasına da değinen Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi:

 “Adana’nın deniz kenarında çok güzel iki sahil ilçesi var ama Karataş’ı turizm bölgesi olmaktan çıkardılar. Adana’ya 50 km mesafede Magarsus gibi 2500 yıllık bir tarihi eseri olan ilçe Karataş. Avrupa’da olsa böyle bir tarihi esere paha biçilmez, turist kaynar. Bizim burada çürümeye terk edilmiş. Ben Seyhan belediye başkanıyken oranın kazısına destek olmak için meclisten karar çıkarttım fakat engellendi. Oysa bu bizim zenginliğimiz. Maalesef engellendi. Lüksemburgluların, Danimarkalıların çok güzel, sağlıklı sahil olarak gördükleri bu güzelim Karataş’ı turizm bölgesi olmaktan çıkardılar. Böyle bir şey olmamalı.

Birlikte olacağız ve Karataş’ı tekrar turizm bölgesi yapma noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz.”

NEHİR KENARI VE SAHİLLERDE DÜZENLEME İÇİN BİLİM DÜNYASINDAN DESTEK ALIYORUZ

Karataş’ın cazibesini ortaya çıkarmak için bilim insanlarıyla iş birliği yaptığını açıklayan Başkan Zeydan Karalar, şöyle devam etti: “İstanbul Teknik Üniversitesi’nden, dünyanın birçok yerinde sahil düzenlemesi yapan bilim insanlarını Karataş’a getirdim ve inceleme yaptılar. Bu sahile bir dokunmamız gerektiğini söyledim. Çok kısa sürede çok büyük projeler yapamayacağımızı ama bu görüntüyü değiştirmemiz gerektiğini söyledim. Londra’da oturan, Venedik’in, Ren Nehri’nin sahil ve kenar düzenlemelerini yapan çok ünlü bir mimarı da Karataş’a getirdim ve inceleme yapmasını sağlıyorum. Seyhan Nehri’nin kenarında da incelemelerde bulunuyor. Çok büyük zenginliğimiz olduğunu ve kullanamadığımızı söylüyor.

Doğru söylüyor ama bu zenginliklerimizin kullanılmasını sağlayacak yönetim anlayışı daha önce yoktu. Biz Adana’yı büyük bir aşkla seviyoruz ve işimiz gücümüz Adana… Adana ve Adanalılara büyük bir aşkla hizmet etmek istiyoruz. Adana’yı değiştirmek, dönüştürmek ve güzelleştirmek istiyoruz.”

KARATAŞ-YUMURTALIK SAHİL YOLU YAPILACAK

Başkan Zeydan Karalar, Karataş ve köylerinde yapımı süren ve yapılacak çok sayıda yolla ilgili bilgi verdi ve hepsi tamamlandıktan sonra Karataş-Yumurtalık sahil yolunun da bitirileceğini açıkladı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor