KARNAVAL ŞAHANE TRAFİK İŞKENCE!..

Adana Büyükşehir Belediyesi, Seyhan, Çukurova, Ceyhan gibi büyük ilçeler yeniden sosyal demoratların kalesi oldu.. Bu haberler Ankara, İzmir, Antalya, Mersin ve say say kesin kararı verilemeyen İstanbul’da bir daha alınamaz denilirken, bırakın ülkeyi, dünyayı şaşırtan sonuçlarla, demokrasinin(!) ayak sesleri yükseldi..

Böyle bir bayram havasını Adana karnavalla taçlandırdı..

Kent merkezi, caddeler, sokaklar adeta insan seli gibiydi..Y aşlılar, gençler, çocuklar ve bilhassa kadınlar.. Aydın yüzler, gülen yüzler vardı..

Siyasi bir bayram, bir karnavalla taçlandırıldı Adana’da..

Gerçekten kutlamak, teşekkür etmek gerekir organizasyonu yapanlara ve Adana’ya kazandıranlara..

Eksik var mıydı? Evet vardı.. Kadı kızında da bulunur deyip geçelim..

Ama ya trafik!.. Kusura bakılmasın ama tam bir işkenceydi.. Hemen hemen tüm yollar kapatılmış, araçlar kontakları kapamış, yolların açılmasını bekliyor, insanlar sıcaktan buram buram terliyor, sinir kat sayısı hızla artıyordu..

Düşünün, bir araç Gazipaşa Caddesi’nin başlangıç noktasından Kasım Gülek Köprüsü’ne kadar 45 dakikada ulaşabiliyordu.. Zaten Atatürk ve Ziya Paşa Paşa bulvarı trafiğe kapatılmıştı..

Adana’nın hemen hemen her tarafı trafik rezaletiyle karşı karşıyaydı..

Allah korusun.. Bir yangın çıksa, itfaiye gidemeyecek, yandı, biti, kül oldu olacak..

Acil bir hasta olsa ambulans kavuşamayacak, Allah korusun hasta ya omuzlarda taşınarak hastaneye yetiştirilecek, ya da “Allah rahmet eylesin” denilecek..

Kısacası, Karnaval şahane, trafik işkenceydi Adana’da..

Dileriz, bundan sonraki karnaval için gerekli önlemler alınır..

ZEYDAN BAŞKANA BİR DE HATIRLATMA

Sosyal demokratlar Adana’da önemli Belediyeleri aldı dedik ya!..

Şimdi Zeydan Karalar’dan bir beklentimiz var..

Biliyorsunuz, deprem gerekçe gösterilerek Altın Koza film Festivali’ne ara verilmişti.. BÖLGE Gazetesi’nin başlatığı kampanyalar ve yoğunlaştırılan kamuoyu baskısıyla yeniden hayata geçirildi.

Sayın Hüseyin Sözlü, Altın Koza’nın adını  Uluslararası Adana Film Festivali olarak  değiştirdi.. Oysa ALTIN KOZA, bir dünya markasıydı ve bu marka korunabilmeliydi.. Neden değiştirdi bilmiyoruz..

Zeydan Başkan’dan rica ediyoruz… ALTIN KOZA markasını koruyunuz.. Çünkü, Altın Koza sadece Adana’nın değil, dünya markası olmuştur..

YARIN NEDEN ALTIN KOZA!

Sevgili okurlar, yarın bu köşede Altın Koza Film Festivali’nin isim babasının kim olduğunu, nasıl başladığını bu köşede yayımlayacağız.. Umarız  Altın Koza adıyla, yapılacak festivallerimiz yine eski günlerdeki durumuna gelir, Türk ve dünya sinemacılığında öncülük eder, Fatma Girik, Türkan Şoray, Cüneyt Arkın ve benzeri sinema oyuncularımızla kucaklaşma fırsatı buluruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor