Kış lastiği denetimi yaptılar

ADANA (BÖLGE)-Adana İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince araçlarda kış lastiği denetimi yapıldı.

Trafik Şube Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, “İlimizde kış koşullarından kaynaklı olarak başta buzlanma, görüş mesafesinde kısalma, araçların durma mesafesinin uzaması gibi, hava ve yol şartlarında meydana gelen olumsuzluklar trafikteki riskleri artırmakta ve ortaya çıkan trafik kazalarında vatandaşlarımızın can ve mal kayıplarına neden olmaktadır. Kış mevsimi koşullarının yoğun olarak yaşandığı bölgelerde araçlarda kullanılan lastiklerin kış lastiği olmamasından kaynaklanan nedenlerle yol tutuşu zayıfladığından direksiyon hâkimiyeti yitirilmekte, acı sonuçlar doğuran trafik kazaları meydana gelmektedir.

Araçlarda kullanılan lastiklerden kaynaklanan trafik kazalarını önlemek amacıyla 01 Aralık-01 Nisan tarihleri arasında ticari amaçlı yük ve yolcu taşıyan araçlarda kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiştir. Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçlarda lastik yanaklarında (M+S) işareti bulunan kış lastikleri kullanılacaktır.

Bu nedenle, kış mevsimi koşullarından kaynaklanan riskleri en aza indirmek amacıyla kış koşullarının etkili olduğu Ceyhan, Feke, Tufanbeyli, Pozantı, Saimbeyli, Aladağ İlçe Emniyet Müdürlük/Amirliklerimiz ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü sorumluluk alanlarında eş zamanlı olarak 30 Aralık 2019 Pazartesi günü 10.00-12.00 saatleri arasında ticari araçlar üzerinde denetimler yapılmıştır.

Trafik ekiplerimizce yapılan denetimlerinde,  2852 araç kontrol edilmiş, araçlarda bulunması gereken avadanlıklar, kış lastiği, yangın tüpü, emniyet kemeri, sürücü belgesi ve araçta bulunması gereken diğer belgeler kontrol edilerek sürücüler uyarılmış, kurallara uymayan sürücülere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun ilgili maddeleri gereğince yasal işlemler uygulanmıştır.

Yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülerimizin kendilerinin ve yolcularının hayatı ile araç ve yüklerini riske etmemeleri için trafik kurallarına azami ölçüde uymaları gerekmektedir. Yapılan trafik denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir” denildi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor