KISKANMAK NİYE SEVMEK VARKEN !

Geride bıraktığımız Pazar günü, bir yandan Adana’nın kurtuluş yıldönümünü kutlarken, diğer yandan Çukurova Belediyesi’nin coşkulu tapu dağıtım törenlerine tanık olduk.. Kurtuluş yıldönümü nedeniyle koşu yapan gençlerin arasında genç bir Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da bulunuyordu..Güzel bir tabloydu, genç başkan, gençlerle birlikteydi ve güzel bir görüntüydü..

Akşama doğru da Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, tapu dağıtım töreni düzenlemişti.. Her ne kadar AKP Adana il ve ilçe Başkanı, son dakika açıklamalarıyla bu topuların verilmesinin engellenmesi yönünde açıklamalar yapmışsa da başarılı olamamıştı, hatta tepki toplamıştı..

Başkan Soner Çetin, 25 yıllık mağduriyeti büyük mücadeleler vererek çözmüş, 16 bin hak sahibini tapularına kavuşturmuştu.. Bir müjde daha vermişti Başkan Çetin ve öğrenci yurdu projesinin eylül ayında bitirileceğini söylemişti.. Bunlar güzel şeylerdi.. Ama bir o kadar güzel olanı da şuydu;

Zeydan Karalar ve Soner Çetin omuz omuzaydılar.. Törene katkıda bulunmak için , halkın törene katılmasında katkıda bulunmak için otobüs tahsis etmişti.. O törene bizzat katılmış, tapu dağıtımına katkıda bulunmuştu.. Bunlar çok güzel durumlardı..

Ya AKP Adana il Başkanı ile Çukurova ilçe Başkanı bu güzelliğe limon sıkmalarına ne demeli!.. Bir tapu dağıtım tartışması çıkardılar..O tapuları Soner Çetin’in halka neden dağıttığını sorgulamaya kalkıştılar.. Yani kendilerince siyaset yapmaya çalıştılar..

Yapmayın.. Ne olur yapmayın.. Birlikten, beraberlikten bahsederken, siyaseti bu kadar ayağa düşürmeyin.. Ne oldu, resmi belgelerle iddialarınız çürütüldü, sesiniz kısıldı.. Ne faydası oldu? Siyasi rant peşinde koşarken, halkın tepkisini aldınız. O kalabalık size bir şey anlatmadı mı ?

Kente hizmet etmek ve hizmet edenleri kucaklamak takdir etmek size ne kaybettirir.. Milleti bütünleştirir, kamplaştırmayı önler. Demokrasi de böyle bir şey değil midir? Siz rakibinizden daha iyi öneriler getirip, halkı inandırırsanız, size oy verirler.. Yoksa tapuyu vereni eleştirmek gibi ucuz siyaset yaparsanız, sonucu hüsran olur.. Pazar günü o görkemli törende olduğu gibi..

Diyoruz ki “Sev kardeşim, birbirinizi karalayarak , yıpratarak değil, birbirinizi severekte ayrı partilerde siyaset yapabilirsiniz”

Yani kıskanmak niye, karşılıklı sevmek, saymak dururken.. Politika yapmak, her şeye muhalif olmak değil, ondan daha iyisini yapacağına inandırmaktır.. Bu kadar basit..

Lütfen aşağıdaki fotoğrafa bakın… Ne güzel bir araya gelmişler.. Ne güzel, bir taraftan Anakent Belediye Başkanı Zeydan Karalar, diğer tarafta Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, sırt sırta vermiş, halkla tokalaşıyorken..Birileri bu güzelliği takdir etmesi gerekirken, neden eleştiriyor ?

Gerçekten anlayamıyoruz.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor