KİTAP FUARI’NA BÜYÜK İLGİ

HABER: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-Pandemi dönemi yüzünden çoğu yerde olduğu gibi Adana’da da normalde ocak ayında düzenlenen TÜYAP Kitap Fuarı bu sene iptal edildi. Yapılamayan kitap fuarının eksikliği okur severler tarafından derinden hissedildi. Adana Optimum AVM’ sinde yer alan Ada Kitapevi ise bu durumu fark etti ve TÜYAP Kitap Fuarı yapılamadığı için kendi kitap fuarını düzenledi.

Optimum’ da yer alan Ada Kitapevi bu sene yapılamayan kitap fuarını fırsat bilerek AVM içerisinde kendi fuar alanını kurdu. 7 Temmuz tarihinde başlayan ve 8 Ağustos tarihine kadar devam etmesi planlanan fuarda birçok kitap uygun fiyatlarıyla okurları ile buluştu. Tüyap kadar geniş kapsamlı ve çeşitli olmasa da uygun fiyatlı olarak satılan kitaplar ve fuar Adana halkı tarafından ilk günden itibaren büyük ilgi ile karşılandı.  AVM’nin giriş kısmına kurulan 5 büyük stant ile fuar dikkat çekici bir hâle geldi. Kurulan bu 5 stant da birçok yayınevine ait kitap yer alıyor.  Fuarda yerlisinden yabancısına, klasiğinden modernine kadar birçok kitap halk ile buluştu. Romanlar, şiir kitapları, hikaye kitapları, test kitapları, konu anlatımlı kitaplar ve masal kitapları gibi birçok tür kurulan stantlarda yerlerini aldı. Bu türlerden en çok ilgi görenleri ise çocuk kitapları oldu. Rengarenk ve eğlenceli görünen bu tür kitaplar stantlarda dikkat çekiyor. Küçük çocukların okuma alışkanlığı kazanmaları ve okuyarak eğlenmeleri için bu rengarenk ve eğlenceli kitapları Optimum Kitap Fuarı’nda bulmak mümkün.

TÜYAP kadar geniş kapsamlı olmasa da düzenlenen bu fuar Adana halkı tarafından ilk günden itibaren büyük ilgi ile karşılandı ve kitap tutkunları AVM’ ye akın etti. Her okurun zevkine göre çeşit çeşit birçok kitap ‘Optimum Kitap Fuarı’nda yerini alıyor. Pandemi yüzünden yapılamayan kitap fuarının eksikliğini insanlar bir nebze de olsa unutup, bu minik fuarın keyfini çıkarıyor.

Bayram boyunca da aralıksız süren fuar, bu süre zarfında da kitapseverleri ağırlamaya devam etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor