KIZILBOĞA: ÖĞRENCİLERİMİZİ SPORLA REHABİLİTE EDİYORUZ

Adana’nın Çukurova İlçesi’nde faaliyet gösteren Şehit Kadir Demiryürek Özel Eğitim Uygulama 3. Kademe Okulu’nda öğrencilerine yönelik spor eğitimine büyük önem veriliyor.

Şehit Kadir Demiryürek Özel Eğitim Uygulama Okulu Beden Eğitimi Öğretmeni ve eski milli atlet Mehmet Sıraç Kızılboğa, engelli öğrencilere sporu sevdirdiklerini, bölge ve Türkiye genelinde yarışmalara katılmalarını sağladığını söyledi.

Kızılboğa, okul Müdürü Mehmet Kaya, diğer öğretmen ve öğrenci velilerinden büyük destek gördüklerini belirterek, şöyle konuştu:

“Okulumuzda olanaklar içinde öğrencilere spor yaptırmayı önemsiyoruz. Özellikle spor sayesinde öğrencilerimizi rehabilite ediyoruz. Sporla bir kısım sorunlarını unutuyorlar ve heyecanla gösterdiğimiz hareketleri yapmaya çaba gösteriyorlar. Hele ödüller kazandıklarında çok mutlu oluyorlar. Öğrencilerimize uygun olan başta atletizm olmak üzere yüzme, masa tenisi ve curlingde önce Adana genelinde, sonra da gruplarda ve finallerde Türkiye genelinde önemli dereceler elde ettik. Özellikle masa tenisinde Gizem Tekiner masa tenisinde Türkiye genelinde başarı elde etti. Destek sürdükçe farklı branşlarda sporlarla öğrencilerin gelişimini sağlayacağız.”  (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor