Kocaispir, “Adana’da barış dili eğemen olmalı”

ADANA (BÖLGE)-Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir 10 Ocak Gazeteciler Günü dolayısıyla gazetecilerle bir araya geldi. Gazetecilerin gününü kutlayan Başkan Kocaispir ”30 Mart seçimlerinden sonra Adana’da yeni bir dönem başladı. Yıllardır özlemini çektiğimiz, farklı siyasi görüşlerden de olsa Adana’mızın menfaatleri üzerinde birleşen, bir araya gelen bir siyasi iklimin inşa edilmesini hep beraber başarabiliriz.Adana’da hepimizin katkılarıyla barış dilinin hakim olduğu, birbirimizi anladığımız, empati yapmanın egemen olduğu, pozitif siyasetin hüküm sürdüğü ve toplumun gelişmesine katkı sağlayacak bir dönem olmasını diliyorum. İnşallah bunu hep beraber başarabiliriz.” dedi.

Gazetecilerin toplumu doğru haber ve bilgiye ulaşması noktasında çok büyük emekleri olduğunu belirten Başkan Kocaispir ”Hepimizin doğru ve gerçek bilgiye ihtiyacı var. Bu anlamda gazeteciler kamu görevi yapıyorlar. Toplumları olgulardan ziyade algıların yönettiği bir dönemdeyiz. O yüzden gazetecilerin toplumun doğru algı ile bilgiye ulaşması, yönlendirmesi  açısından çok ehemmiyetli bir görevi vardır. ” diyerek gazetecilerin çok önemli bir görevi olduğunu belirtti.

KISIR ÇEKİŞMELER ADANA’YA ZARAR VERİYOR

Kısır çekişmelerin kimseye yarar sağlamadığını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir ”30 Mart seçimlerinden sonra başlayan yeni bir siyasi iklim var. Ben siyaset dilinin değişebileceğini düşünen bir kardeşinizim. Bunu zor olduğunu biliyorum. Artık Adana’da  pozitif ve gerçek gündemler üzerinden geleceğe bakmak durumundayız. Kısır çekişmeler Adana’ya bir fayda sağlamıyor. İnsanlar artık eserleriyle konuşmalı. Kavga siyasetinin kavga üslubunun bu topluma bir fayda sağlamadığının farkındayız. Zaman çok çabuk gelip geçiyor. Geriye dönüp baktığımızda kimler geldi, kimler gitti. Yapılan güzel işler ve güzel sözler aklımızda kaldı. Yeni dönemde hakim olmasını istediğim barış dilinin her dönemde destekçilerinin de sizler olması gerektiğini düşünüyorum. Gazeteciler  objektif yaklaşımları sonuna kadar ortaya koymalıdırlar. Siyasetçilere, toplumu yöneten kamu idarecilerine pozitif yönde istikamet çizen bir yaklaşımda olmanız gerektiğini düşünüyorum.

Bu manada Adana’da toplumun faydasına olan şeylerde farklı siyasi görüşlerden olsak bile bir araya gelebilmeliyiz. Bunu hep beraber başarabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda bir  özeleştiri yapalım. Belli bir dönemden beri sosyal, kültürel  ve ekonomik alanda negatif bir seyir izliyoruz. Bu özeleştiriden hepimiz nasibini almalıdır. Özeleştiri insanı başarıya ve doğruya götürür.

Yeni dönemde Adana’da şehri yöneten herkesin, siyasetçilerimiz ve gazetecilerimizin hepimizin katkılarıyla sevgi ve barış dilinin hakim olduğu bir dönem olmasını diliyorum. Bizi ayakta tutacak tek şey sevgi ve barış dilidir. Gazetecilerimizin yaptığı iyi ve güzel şeylerde her zaman yanınızda olacağımızın bilinmesini istiyorum.” diyerek  birlik ve beraberliğin çok önemli olduğunu söyledi.

Düzenlenen yemeğe Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, yazılı ve görsel basın imtiyaz sahipleri, çalışan gazetecilerin yanı sıra Basın İlan Adana Şube Müdürü Mehmet Feramuz Ayan, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mustafa Keleş, TSYD Adana Şube Başkanı Kurtul Çakın, ASGD Şube Başkanı Mustafa Boz eski milletvekili Turgay Develi  katıldı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı. Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir’in yerel medyanın dostu olduğunu belirterek ” Başkanımız basında çalışan bütün arkadaşlarımızın acısına ve sevincine ortak oluyor. Kendilerine hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum.” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor