Köktürk: Amatör maçlar başlatılmalı ve kulüplerin tüm borçları silinmeli

Adana Gençlerbirliği Kurucu Başkanı Av. Haluk Güner Köktürk, pandemi nedeniyle yaklaşık 10 aydır tatil edilen amatör maçlarının başlamasını, kulüplerin biriken borçlarının silinmesi gerektiğini söyledi.

Köktürk, Bölge Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, salgın nedeniyle sporcuların, antrenör ve diğer görevlilerin sağlını ön planda tuttuklarını, antrenman yapamadıklarını,  belirsizliğin giderilmesini beklediklerini kaydetti.

1979 yılında kurulan kulüplerinin, bireysel çabalarla ayakta durduğunu, Adana’da en başarılı kulüp konumunda olduklarını ifade eden Köktürk, konuşmasında şunlara yer verdi:

“41 yıllık kulübüz. 1989-1992 yılları arasında 3. Profesyonel Lig’de de mücadele ettik. 1989 sezonunda Türkiye Amatör, 2014 sezonunda da U16 yaş grubunda Türkiye şampiyonluğunu kazanarak spor otoritelerinin beğenisini kazandık. Futbolda 10 kategoride faaliyet gösteriyoruz. Bunun yanı sıra geçmiş yıllarda hentbol, basketbol ve voleybolda da faaliyet gösterdik. Kurulduğumuzdan buyana 4 bin kadar öğrenciyi, kumar, uyuşturucu, terör gibi kötü alışkanlıklardan kurtardık. Birçok sporcumuzun da Türkiye liglerinde ve milli takımlarda oynamalarına katkı sağladık. Sporcu, antrenör ve diğer görevliler tüm gelir ve giderlerimiz kayıt altında. Bu bağlamda vergi borçlarımız oluştu. Gerçekten zor durumdayız. Başta Futbol Federasyonu olmak üzere tüm yetkililerden zaman geçirmeden salgın kurallarına sıkı sıkıya bağlı kalarak amatör maçların başlatılması, vergi, SSK primleri, elektrik, su gibi biriken borçlarında tamamen silinmesini bekliyoruz.”

-YEREL YÖNETİCİLERİN DESTEĞİ YETERSİZ-

Haluk Köktürk, olanakları iyi olan valilik ve belediyelerin desteğinin yetersiz olduğunu, nakdi ve malzeme yardımlarını artırmaları gerektiğini belirterek, “Adana’da futbolun yanı sıra salon sporları, yüzme, güreş, atletizm, bisiklet, okçuluk ve diğer branşlarda faaliyet gösteren 300’ü aşkın amatör spor kulübü bulunuyor. Bunların hiçbir kalıcı gelirleri yok. 3-5 fedakâr yöneticinin çabalarıyla kulüp yaşatılmaya çalışılıyor”  diye konuştu.

Amatör spor kulüplerinin atölye ve okul olduğunun altını çizen Köktür, geçtiğimiz aylarda Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak’ın bazı yöneticilerle birlikte kendi kulüplerini ziyaret ettiğini, tesisleri ve çalışmaları çok beğendiğini belirterek tüm hedeflerinin profesyonel kulüplere sporcu kazandırmak olduğunu da sözlerine ekledi. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor