Köy yolunda Matematik Projesi’ne Karalar’dan destek

HABER: Güleser KELEŞ

(ADANA BÖLGE)-ESKADEME Eğitime Sosyal Katkı Derneği’nin ‘Köy Yolunda Matematik Projesi’ne Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar destek verdi.

2018 Yılında başlatılan bir proje, ESKADE Eğitime Sosyal Katkı derneğinin  çıkar amacı olmaksızın çalışmaları sonucu geleneksel hale dönüştü. Nesin Vakfına ait İzmir Şirince’deki Nesin Matematik Köyü, her yıl tekrarlanmak üzere sadece ESKADE derneğinin kontrolü altında Adana ‘daki köy ortaöğretimi öğrencilerine  3-4 günlük eğitimi  bedelsiz olarak kapılarını açmaktadır. 

Önceki yıllarda Feke – Tapan Bölgesi Ortaöğretimi, Yüreğir-Köklüce Köyü okullarının öğrencilerini Nesin Matematik Köyü’ne götüren Dernek, bu yılki çalışmasını Feke-Oruçlu Köyü öğrencileri ile gerçekleştirdi. Adana’nın Kayseri sınırına yakın  Oruçlu Köyü’nden tespit edilen kız ve erkek öğrencinin yaşadığı “ ilk kez” ler yine çok idi.  Adana’yı gezmeleri, Uçağa binmeleri, İzmir’e gitmeleri, çok kişiye nasip olmayan  Matematik Köyü ‘nde ayrıcalıklı eğitim görmeleri … Okullarında başarılı olan bu öğrenciler için; hepsi ilk kez idi. 

Bu çalışmaları en başından , öğrencilerin yeniden köye dönüşlerine kadar her kademesinde uğraşı veren ESKADE Eğitime Sosyal Katkı Derneği Başkanı Şaziment Ertekin Demirkıran bu süreçteki çalışmaları kısaca şöyle özetledi;

“Sayın Ali Nesin bu çalışmalarımıza gönülden destek veriyor. Diğer öğrencilerden aldığı bedellerle kendini sürekli geliştiren Vakıf, bizim aracı olduğumuz öğrencilere her defasında ayrı bir ilgi göstermektedir. Araştırmalarımız sonrası  karar verdiğimiz okulun yerleşik bölgesindeki  tüm resmi kurumlardan ayrı ayrı izinler alınıyor,  Okul Müdürü ve Öğrenci Velilerinin tamamının yazılı izinlerini almamız  gerekiyor.  Tüm imzalar alındıktan sonra bu kez bir başka aşmamız gereken engel de, Projenin mali bütçesine destek arayışı. Derneğimiz bu eğitim hizmetini hiçbir gelir sağlamaksızın gerçekleştirmeye çalışmaktadır.  Zor da olsa , son dakikada da olsa bir şekilde sponsor bulmaya çabalıyoruz. 2020 yılı Matematik Köyü kampımızı Feke – Oruçlu köyü öğrencileri gerçekleştirirken çalışmalarımıza destek veren ve Öğrencilerin Uçak biletlerini karşılayan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a DERMAN yönetimi ve ekibine , Tek tip giyimlerine   destek veren Dernek gönlümüz   Emine Altıntaş hanıma Kıvılcım Dağsuyun’a ve değerli desteğini esirgemeyen  FEKE Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan’a,   Oruçlar Köyü – Adana Havalimanı destilasyonunu sağlayan Feke Belediye Başkanlığını   en önemlisi   bu çalışmalarda beni yalnız bırakmayan Dernek üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Eğitim hayata hazırlanış değil, hayatın kendisidir ilkesiyle küçük dokunuşlar yaparak hayallere can vermeye devam ediyoruz” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor