“Kuşatmayı yaracağız!”

ADANA (BÖLGE)-Parlamenterler Derneği, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, aziz Türk Milletinin birlik ve bekasına yönelik her söz ve eyleme karşı duruşunu gösterecektir. Bu kapsamda; Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs’ta Devletimizin her türlü karar ve tasarrufunu ön koşulsuz destekliyoruz.  Aynı desteğimiz bölücü, hain terör örgütleri PKK, YPG, PYD, DHKPC ve FETÖ’ye karşı yürütülen mücadele için de geçerlidir.” açıklamasında bulundu.

DOĞAL AFETLER

Parlamenterler Derneği Yönetim Kurulu, Türkiye’nin yaşadığı son olaylardan derin üzüntü duyduklarını bildirdi. Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada “son zamanlarda yaşadığımız afet ve hıyanetlerden dolayı, milletçe hep birlikte yüreğimizin burkulduğu elim hadiselerin son bulmasını diliyoruz. Elazığ depremi ve Van’daki çığ faciasında hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan Rahmet, yaralılarımıza acil şifa ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.” ifadesi kullanıldı.

İDLİB’TEKİ SALDIRILAR

Açıklama şöyle devam etti:

“Afetlerin acısını sarmakla uğraşırken Suriye’nin İdlib sahasında kahraman Mehmetçiklerimize yönelik Esad rejiminin hain saldırıları hepimizin yüreğine ateş düşürmüştür. Bu saldırılarda şehit olan vatan evlatlarını bağrımıza basarak rahmetle anıyoruz. Türk Milletinin başı sağ olsun. Canları ve kanları pahasına Türk Milletine uzanan hain emel ve elleri kıran Aziz şehitlerimize kıyamete kadar minnettarız. Ruhları Şad, Mekânları Cennet olsun.”

“MİLLETİMİZ, HER ZORLUĞUN ÜSTESİNDEN GELMİŞTİR”

“Milletimiz bugüne kadar yaşadığı badireleri metanet ve cesaretle karşılamış, birlik ve beraberliğini muhafaza ederek, er veya geç her zorluğun üstesinden gelmiştir. Bundan sonra da böyle olacaktır. Her tehdit ve saldırıyı milletimiz çelikten iradesiyle göğüsleyecek, Devletimiz dostlarımıza güven, düşmanlarımıza korku vermeye devam edecektir.”

SURİYE, LİBYA, RUMLAR VE YUNANİSTAN

“Bir kısmı coğrafyamızın şartlarından kaynaklanan bölgesel tehditler yeniden birliğimizi hedef almıştır. Suriye’deki rejim kaynaklı kaos devam ederken,  Libya’da ortaya çıkan Hafter belası, diğer tarafta Rum tarafı ve Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’de çıkarlarımıza yönelik hukuk tanımaz girişimlerini dikkatle takip etmekteyiz. Ancak Mehmetçiğimize yönelik hain saldırı hepimizi teyakkuza geçirmiştir. Artık sözün bittiği noktadayız.”

“BAHÇELİ’NİN İFADELERİNE KATILIYOR VE DESTEKLİYORUZ”

“Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Türkiye Suriye’de bölücü terör örgütü unsurlarını temizlemek ve zalim Esad rejiminin açtığı yaraları sarmak için bölgede bulunmaktadır. Rusya ve İran’ın uydusu Esad rejimi bu kalleşliğinin yanına kalacağını ve efendilerinin onu kurtaracağını umuyorsa fena halde yanılmaktadır. Bardağı taşıran bu saldırıdan sonra Devletimizin ne gerekiyorsa yapacağına ve bedeli ne olursa olsun mutlaka hesap soracağına inanıyoruz. Bu çerçevede MHP Genel Başkanı Sayın Devlet BAHÇELİ’nin Salı günü TBMM’de grup toplantısında ifade ettiği muhtevaya aynen katılıyor ve destekliyoruz.”

KKTC’DEKİ AKINCI İHANETİ

“Öte yandan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa AKINCI’nın, seçim arifesinde bir İngiliz gazetesine verdiği beyanat bizi derinden yaralamıştır. AKINCI’nın zaten malum olan Türk ve Türkiye hasımlığı yeniden zuhur etmiş ve içimizdeki ihanet erbablarının cüretkârlığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.”

“AKINCI, SÖKMEN’İN TIRNAĞI OLAMAZ”

“Hepimiz biliyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti olmasaydı KIBRIS TÜRKLÜĞÜ ile birlikte AKINCI da orada olmayacaktı. Türkiye ve Büyük Türk Milleti sayesinde bugünkü makamına, özgürlüğüne ve namusuna sahip olduğunu unutan AKINCI, bize göre benzemek istemediği Türk Milletinin has evladı Tayfur Sökmen’in attığı tırnak bile olamaz. Bu yüzden diyoruz ki; varlığınızı borçlu olduğunuz ANAVATANA karşı son derece hadsiz ve nefret dolu bir söylemde bulunarak Kıbrıs Türklerinin iradesine de saygısızlık ettiniz. Derhal işgal ettiğiniz koltuğu terk ederek hezeyanlarınızla baş başa kalınız ve hayranı olduğunuz Rum ve İngiliz kardeşlerinizin yanına gidiniz.”

“KIBRIS, BİZİM MİLLİ DAVAMIZDIR”

“Kıbrıs Davası bizim MİLLİ DAVAMIZDIR. Politik ikbal ve çıkarlara alet edilemez. Emperyalist dış güçlerden medet umanların akıbetini öğrenmek isteyenler Kurtuluş Savaşımıza bakabilirler. AKINCI veya bir başka bahtsız ya da hainin sayıklamaları ile Türkiye Kıbrıs davasından vazgeçecek değildir. Vatan, her karış toprağı kanla sulanmış aziz bir emanettir. Bu emanetin bedeli ancak kan olabilir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşayan soydaşlarımızın seçimlerde AKINCI’ya gereken cevabı vereceğine ve onu tarihin bahtsızlar mezarlığına yollayacağına yürekten inanıyoruz.”

“ÖN KOŞULSUZ DESTEKLİYORUZ”

“PARLAMENTERLER DERNEĞİ, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, aziz Türk Milletinin birlik ve bekasına yönelik her söz ve eyleme karşı duruşunu gösterecektir. Bu kapsamda; Suriye’de, Libya’da, Doğu Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs’ta Devletimizin her türlü karar ve tasarrufunu ön koşulsuz destekliyoruz.  Aynı desteğimiz bölücü, hain terör örgütleri PKK, YPG, PYD, DHKPC ve FETÖ’ye karşı yürütülen mücadele için de geçerlidir. Milletimiz endişeye düşmesin, hep birlikte bu kuşatmayı da yaracağız. Tarih hükmünü icra edecek ve Türk’e düşman olanların akıbetleri berbat olacaktır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor