Life Lounge, 7’den 70’e her kesime ayrıcalık yaşatıyor

Feke ilçesinin köylerinden tedarik edilen malzemeler, Life Lounge mutfağında yemek ve tatlı çeşitlerine dönüşerek uygun fiyatlardan damakları mest ediyor.  7’den 70’e her kesimden müdavi olan mekanda, ayrıcalığın farkında varmak isteyenler, gösterdikleri rağbet ile kısa zamanda Life Lounge’yi marka yapmış durumda.  Kurucu ortaklardan Oğuz Altınok ile Life Lounge’nin yakaladığı başarının sırrını konuştuk.

***

 

RÖPORTAJ: YENER EKİNCİ

Turgut Özal Bulvarı’nın yıldızı parlayan mekanı Life Lounge’nin, Barış Akçakaya ile beraber kurucu ortaklarından olan Oğuz Altınok ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Lezzetleriyle damakları mest eden; uygun fiyatlarıyla bütçemize dost olan; aileden biri gibi hissetmenizi sağlayan işletmesiyle de sizi kendine bağlayan Life Lounge’nin ortağı Oğuz Altınok ile yaptığımız sohbette, böyle güzel bir mekanı oluşturma fikrinin nasıl ortaya çıktığını ve müşterilerin kısa zaman içinde nasıl buranın müdavimi olduğunu konuştuk.

Life Lounge, iki ay önce açılmasına rağmen en çok rağbet gören ve beğenilen mekanlardan biri oldu. Başarınızın sırrı nedir?

Gastronomi ve eğlence sektöründe hizmet veren çoğu işletmeci yarın ne olacağı endişesi yaşıyor. Hepsi yaptıkları yatırımların geri dönüşünü görmek, yani en kısa zamanda para kazanmak istiyor. Her sektörde olduğu gibi, bu sektörde de kalıcı olmak ve para kazanmak için kaliteli hizmet vermek gerekiyor;  ancak, birçok mekan hedefini kısa süreli belirlediği için müşteri kaçırıyor!
Çünkü, eğlenmeye ya da dışarıda yemek yemeye çıkanlar, “Acaba kaç para ödeyeceğiz?” endişesini yani “kazıklanma” korkusunu yaşıyor. Dolayısıyla, gittiği mekanda büyük paralar ödeyen müşteri bir daha o mekanın önünden bile geçmiyor! Biz, bu meslekte edindiğimiz tecrübeleri profesyonel yönetimle birleştirdik. Kalite, temizlik, servis ve fiyattan oluşan dört önemli unsur uygulamamızla başarıyı yakaladık diyebilirim. Kaliteli, hesaplı ve profesyonel hizmet verdiğin zaman, nerede olursan ol, iyi iş yaparsın ve uzun süreli yaşarsın.

Tecrübenin öneminden bahsettiniz. Bu sektörde uzun yıllardan beri varsınız sanırım?

Memleketim Feke ilçesinde, 15 yıl cafe-restoran işletmeciliği yapmıştım. Oraya bu konsepti ilk ben götürdüm. 4 bin merkez nüfuslu ilçede her kesime hitap ederek, büyük bir ilgi gördük. Aynı başarıyı Adana’da yakalamak ve bir Adana markası oluşturmak amacıyla arkadaşım Barış Akçakaya ile ortaklık kurup böyle bir mekan oluşturduk. Yeterli ivmeyi kazandıktan sonra Life Lounge ismini değiştirerek farklı bir isimle marka değeri kazanmayı planlıyoruz.

Life Lounge’de ne gibi lezzetler bizleri bekliyor?

Feke ilçesinin köy kahvaltısı aslında çok meşhurdur; ancak yeterli tanıtımı olmadığı için pek bilinmiyor. Peynir, reçel, yumurta, sucuk vs. gibi yöresel ürünlerden oluşan zengin çeşitli Feke kahvaltısını ön plana çıkarıyoruz. Bunun yanı sıra; birçok işletmede pasta çeşitleri hazır alınıp dondurulmuş olarak raflarda yer bulurken, bizde ise eşim Melike Altınok şefliğinde günlük olarak hazırlanıyor. Kahvaltılıkta olduğu gibi yine bütün malzemelerimizi Feke ilçesinin köylerinden temin ediyoruz. Keçi ve inek sütlerimiz, peynirlerimiz, yoğurtlarımız vs. bütün malzemelerimizi köylü üreticilerden tedarik ediyoruz. Boya, koruyucu ve katkı maddeleri kesinlikle kullanmıyoruz. Ayrıca, kahve çeşitlerimiz oldukça zengin. Yabancı menşeli kahve zincirlerinden daha fazla çeşitliliğe sahip olduğumuz gibi daha kaliteli ve daha uygun fiyatlardan hizmet sunuyoruz. Türkiye’de ve yurt dışında uzun yıllar çalışan şefimiz Turgut Zerayak’ın şefliğinde oluşturduğumuz ekibimizle; Türk, Dünya ve Osmanlı mutfağından eşsiz yemekler hazırlıyoruz. Osmanlı mutfağını günümüze uyarlayarak yenilikler ve benzersiz lezzetler ortaya çıkarmayı hedefliyoruz. Mantı, pizza, hamburger gibi yiyecekler ile milkshake çeşitleri, alkolsüz meyve kokteylleri, nargile çeşitlerimiz mevcut. Bütün futbol maçları da dev ekran televizyonlarımızda da yayımlanıyor.

Toplam kaç kişilik bir ekibe sahipsiniz?

Şu an 18 kişi ile hizmet veriyoruz. Hizmet yelpazemizi genişlettikçe sayımız daha da artacaktır.

Mekanınız, aynı anda kaç kişiyi misafir edebilecek kapasiteye sahip?

Aynı anda, 200 kişiyi sorunsuz ve en iyi şekilde ağırlayacak bir kapasitemiz bulunuyor. Toplu yemek organizasyonlarını rahatlıkla sağlayabiliyoruz. İş insanı, siyasiler, yaşlılar, gençler ve hatta çocuklara kadar 7’den 70’e her kesime hitap eden bir özelliğimiz var. Çünkü, gayet ekonomik ve her bütçeye uygun seçenekler bulunduruyoruz. Mekanımız, sabah 07.30’dan, gece 02.00’ye kadar açık.

Bu keyifli sohbetin gerçekleşmesine zaman ayırdığınız için teşekkür ederim

Ben teşekkür eder, yayın hayatınızda başarılar dilerim.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor