MAHMUT OKTAY ASKİ VE GERÇEKLER

Adı Mahmut Oktay.. Adana’nın Karaisalı ilçesinde doğdu..  Esnaf bir babanın oğluydu.. Küçük yaştan bu yana okumayı hep sevdi.. Elektrik mühendisi oldu.. Fransızca ve Arapça’yı ana dili gibi öğrendi.. Ailesi dürüst, namuslu ve çalışkandı.. Mahmut Oktay da öyleydi.. Asker ve askerliği çok seviyordu.. 2007 yılına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri’ne hizmet verdi, 2007 yılında Albay rütbesiyle emekli oldu.

Dönemin Adana Büyükşehir  Belediye Başkanı  Aytaç Durak aileyi yakından tanıyordu.. Çağırdı, görüşmek istediğini söyledi.. Görüştüler.. Fikir alış-verişinde bulundular.. Aytaç  Durak’ta YSE’de önemli hizmetler yapmıştı.. Fikirleri uyuşmuştu.. “Gel” dedi “Seni ASKİ”ye alalım.. Öyle de oldu..

Tarih 2008, Mahmut Oktay Adana Büyükşehir Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı’na getiriliyor.. Son derece başarılı hizmetler veriyor Adana’ya.. Sonra  İdari ve Mali İşler’den sorumlu olarak ASKİ

Genel Müdür Yardımcılığı’na getiriliyor. Bu arada ASKİ Teftiş Kurulu Başkanı olurken, Ankara Hukuk Fakültesi’ni de bitiriyor. Sadece kendisi mi? Kızı  Ayşenur Oktay da bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından doktora tezindeki üstün başarısından dolayı plaket alıyor. Yani ailece üstün zekalı..

ASKİ, Mahmut Oktay döneminde  kayıp-kaçaklarla mücadeleyi en üst  seviyeye çıkarıyor, sürekli kar ediliyor, hatta Adana Büyükşehir’e ödeme zorluklarında borç para veriyor.

Sonra ne oluyor?

Aytaç Durak, halkın oyuyla seçilmiş olmasına rağmen kurulan bir komplo ile görevden alınıyor.. Yerine Zihni Aldırmaz bakıyor.. İlk icraatlarından biri ASKİ’yi kar edecek, hatta Anakent Belediyesi’ne borç  verecek kadar güçlendiren Mahmut Oktay, Başkan Vekili Zihni Aldırmaz tarafından görevden alınıyor..

Hüseyin Sözlü Belediye Başkanı seçildiğinde de Adana’da  hiç kimse yokmuş gibi Ereğli’den birini bulup ASKİ Genel Müdürü yapıyor.. ASKİ deyim yerindeyse ÇUVALLIYOR.. Kadrolar şişiriliyor, hatta ASKİ’nin yerini bilmeyenlerin maaş aldığı bir dönemin yaşandığı Ereğli’den 400 işçi aldığı  da öne sürülüyor..

Sonra mı ?

Hüseyin Sözlü’nün  ASKİ Genel Müdürlüğü’ne getirdiği adam, Ereğli’den hem de bağımsız Belediye Başkanı oluyor.. Ve adaylığı döneminde büyük paralar harcadığı öne sürülüyor.

Soru şu;

Adanalı, Adanalı’ya neden sıcak bakmıyor?

Adana’da adam yokmuş gibi Ereğli’den birini bulup ASKİ’ye Genel Müdür yapan zihniyet, bu kenti geri sıralara atmış, ekonomisi çöken bir kent durumuna getirmiştir.

 Hani derler ya MUM DİBİNE IŞIK VERMEZ.

Yani; Özelliği ve yapısı gereği etrafına ışık saçan mum, kendi dibini aydınlatamaz. Çünkü, güçlü kişiler uzaktakileri kollayıp kayırdıkları ve çokça yardım yaptıkları gibi kendi yakınlarına ve hemşehrilerine fayda sağlamazlar.

Tıpkı bilgi ve birikim dolu Mahmut Oktay ve kızı Ayşenur Oktay  gibi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor