Mantı, “Artık evinde üreten kadınların emeğinin bir sahibi var”

ADANA (BÖLGE)-Kendi alanlarında özgün üretim yapan kadınların yatırımcılarla buluşturulacağı “’Üreten Kadın Festivali’ öncesi yapılan elemelerde konuşan İş Kadınları Derneği İŞKAD) Başkanı Berman Mantı, “Artık ürten kadın emeğinin bir sahibi var. O da İŞKAD’dır.” dedi.

MANTI, “Üreten kadınların coşkusu ve heyecanı elemelerde  festival havasına dönüştü

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay’ında ziyaret ederek incelemede bulunduğu ‘Üreten Kadın Festivali’ ön elemesine ilişkin açıklama yapan İŞKAD Başkanı Berman Mantı, “Bir STK olmanın sorumluluğu ile kadına, kadın yaşamına, üreten kadına dokunma amacındayız. Kurulduğumuz günden bu güne bir çok projeye imza attık. Bu gün İŞKAD olarak yetenekler deniziyle karşılaşacağımızı düşünürken uçsuz bucaksız bir okyanusla karşılaştık. Üreten Kadın Festivali ile alakalı duyurularımızı henüz geniş kapsamlı yapmadan, sürenin kısa olmasına rağmen etkinliğimize evinde kendine özgü üretim yapan kadınlardan inanılmaz rağbet gördük. Kadınlarımız evlerinde ürettikleri seramik, porselen, çini, döküm ve kağıt rölyef, fligran, keçe, deri iğne oyası, boncuk takı, geri dönüşümden üretilen dekarasyon mamülleri, el sanatları, vayuu tekniğiyle yapılmış çantalar, deri el yapımı çantalar, sedef kakma vb. üst segment ürünlerle yoğun katılım göstermeleri bizleri çok mutlu etti. Küçük çapta planladığımız bu işlevlik beklentimizin çok çok üzerinde bir katılımla bizleri büyüledi. Karşılaştığımız bu desteği, bu samimiyeti, bu emeği bugünkü coşkusuyla festivale taşımayı hedefliyoruz . ‘Adana Üreten Kadın Festivali’ ile evinde kendine özgü üretim yapan kadını ekonomik yaşamın içerisine dahil edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ben üreten her kadınımıza, jüri üyelerimize, destek veren kurum kuruluşa içtenlikle teşekkür ediyorum. 15 Mart 2019’da festivalimizin yapılacağı Atatürk Parkı yanındaki 75. Yıl Sanat Galerisine tüm halkımızı bekliyoruz.” dedi.

YAKICI, “OLAĞANÜSTÜ ÜRÜNLER KARŞISINDA ZORLANDIK”

Ayşe Aslan, Süheyla Gergin ve Nevin Yıldız’ın üyesi olduğu Jürinin Başkanı Tekstil Tasarımcısı Belkıs Yakıcı, “Çukurovamızın bereketli toprakların kadınları yeteneklidir. Pamuğu, keteni, İpek’i tanırlar. Birbirinden güzel ürünler yaratıyorlar. İŞKAD olarak bizler bu kadınlarımıza tasarım desteği de vererek ,ürünlerini geliştirmelerini sağlayacağız.” diyerek jüri elemelerinde olağanüstü ürünler karşısında zorlandıklarını ifade etti.

AKAY, “BİR ÜLKENİN KALKINMASI KADININ ÜRETMESİYLE OLUR”

Kadın üretkenliğinin zarif örneklerinin yer aldığı festivali çok anlamlı bulduğunu ifade eden CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, “Bir ülkenin kalkınması kadının üretmesiyle olur. İş hayatının içerisinde yer alan kadın ülke ekonomisine katkı sunacağı gibi kadın zerafeti ve becerisiyle ülkemizin kalkınmasına da ışık tutacaktır. Ben bu festivale emeği geçen ve üreten her kadınımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, başaracaklarına içtenlikle inandığımı belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

SÖZLÜ, “ÜRETEN KADINLAR İÇİN YENİ METODLAR DENEMEK İSTİYORUZ”

Kadınların kendi arzu ettikleri yerde olması lazım diye konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Toplumsal olarak kat edeceğimiz çok mesafe var. Bu mesafe ancak siz hanımların desteği ile kat ederiz. Kadınlar her yerde var ama kadın, üretimde toplumun bir parçası olabilirlerse arzu ettiğimiz yere gelebiliriz. Bugün burada atılan adım, çok samimi bir adım. Yeni dönemde üreten kadınları kooperatif çatısı altında toplaması, ürünlerin pazara sunulması noktasında yeni metodlar denemek, pazar yerleri oluşturmak istiyoruz. İşbirliğinden dolayı Başkan Berman Mantı’ya, desteklerinden dolayı tüm hanımlara teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Festivalin ilk etabında yer alacak ürün sahiplerine bir hafta içerisinde dönüş sağlanacağı bildirilirken özgün üretim yapan kadınların ürünlerinin elemeleri esnasında ciddi satışlar yaşandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor