MASKELİ SİYASET

Hiç kimse kusura bakmasın!.. Bugün biraz da maskeli siyasetten ve siyasetin geldiği durumdan sözedeceğiz.

Hani bir şarkı sözü var ya “İçim yanar, yanar” gerçekten içimiz yanıyor..

Hiç fazla gerilere gitmeye gerek yok.. Son yerel seçimlere bir bakalım, neden içimizin yandığını görelim..

Seçim propagandaları yapılırken, bir kadın CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar şehit eşlerine kahvaltı verdi.. Bir şehit eşi, bayan arkadaşıyla geldi, bir masaya oturdu, “PKK ile igşbirliği yapanların bu kahvaltıda ne işi var “ diyerek masa örtüsünü çekti, tabaklar bardaklar yere dökülerek kırıldı, salonu terketti..

Seyhan Belediyesi’nden çıkan kadın doğru Hüseyin Sözlü’nün Belediye Başkanlığı yaptığı Adana Büyükşehir’e koştu.. “Senin orada ne işin vardı” diye soranlara “Sigara içmeye gittim” dedi.. Oysa, sigara içmeye değil, ”Görev tamam” demeye gitmişti..

Bu bir maskeli siyasetti..

Şehidin amcası, CHP’nin bir ilçe mitingine katıldı, binlerce kişinin önünde “Gelinimiz doğruları söylemiyor, vicdan azabı çektiğim için hepinizin huzurunda özür diliyorum” diye açıklamalarda bulundu.. Bir gün sonrda, şehit amcası da kandırıldığını, gelinlerinin doğru söylediğini belirtti..

Bu bir maskeli siyasetti..

Yetmedi, sayın Cumhurbaşkanı’nı da konuya müdahil ettirildi, telefonla konuşmalar yaptırıldı, yargıya başvurması istenildi, takipçisi olacakları belirtildi, konu televizyonlarda, gazetelerde ilk haber olarak verildi.

BÖLGE gazetecilik görevini yaptı, şehit eşinin Seyhan belediyesinde çıkardığı olayın görüntülerini, olaydan sonra Anakent Belediyesi’ne gidişini ve gelişmeleri kamuoyuna tüm ayrıntılarıyla duyurarak, maskeli siyaseti kanıtladı.

Yetmedi.. Bir gazeteci! Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile 4 yıl önce yaptığı ve gergin geçen konuşmayı kayda alıp, 4 yıl sonra ve yerel seçim öncesi sosyal medya aracılığıyla kamuoyuna duyurdu. Amaç belliydi,

Maskeli siyaset..

BÖLGE, yine hiçbir gazetecinin yapmadığını yaptı, bu gazetecinin etik kurallara ve gazetecilik ilkelerine uymayan, kumpas niteliği taşıyan tavrını kamuoyuna açıkladı amacını ortaya çıkardı;

Maskeli siyaset..

Bugün durum ne? Şehit eşi yok, şehit amcası yok, sözde gazeteci yok, ama ,

Maskeli siyaset devam ediyor..

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’nın bir ilçesinde şehit cenazesine katıldı. Bir grup aleyhine sloganlar attı, olaylar çıktı, AK Parti üyesi bir kişi, Kılıçdaroğlu’nu yumrukladı, linç girişimi bir eve sığınılarak önlendi.. Sanık yakalandı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu da bir maskeli siyasetti..

Şimdi burası hazin olan tarafı..

Tarih, 30.10.2014. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek, iki kadın tarafından protesto edildi, yumurta atıldı. İki kadın yakalandı, adliyeye sevkedildi.. Mahkeme iki kadına 2 yıl 7ay hapis ve 500 lira para cezası verdi..

Yani yumruk atan adam serbest bırakıldı, yumurta atan kadınlar cezaevine gönderildi.

Dedik ya MASKELİ SİYASET..

Sonuç;

Yerel seçimlerde CHP, Ankara, İstanbul, Adana, Antalya, Mersin gibi şehirleri kazandı..

Yani!.. Yanisi yok.. MASKELİ SİYASET KAYBETTİ

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor