Mekbetim Okulları yeni döneme hazır

HABER: Uğur BAŞARAN

ADANA (BÖLGE)-14 İlde toplam 38 kampüsüyle eğitim camiasının önde gelen kurumları arasında bulunan Mektebim Okulları, pandemi kuralları çerçevesinde yeni eğitim öğretim dönemine hazır…

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’ni ziyaret eden Mektebim Okulları yetkilileri; kurumsal olarak hedeflerini açıklayıp, yeni dönemde yüzyüze eğitim kapsamında sınıflardaki oturma düzeni ve öğrenci sayısı ile bilgiler verdi.

Örgün eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitimde de sektör içerisinde öncü bir rol üstlendiklerini ifade eden Mektebim Okulları yetkilileri; küresel salgının eğitime etkisinin yakından takip edildiğini, gerekli tedbirlerin alınarak, altyapı hazırlıklarına çok önceden başladıklarını dile getirdiler.

Merkez Yönetim Akademik Kurul tarafından hazırlanan programların güçlü ve donanımlı eğitim kadrosu tarafından özveriyle ve başarılı bir şekilde yürütüldüğünü belirten okul yetkilileri; uzaktan eğitim veli memnuniyet anket sonuçlarının %87.83 olması ve ulusal sınavlardaki başarı oranının pandemi sürecini doğru şekilde yürüttüklerinin göstergesi olduğunu ifade ettiler.

Öğrencilerin sağlığı için okulda Sağlık Krizleri Yönetim Komitesi kurulduğunu, sözkonusu komitenin, yurtiçi ve yurtdışı enfeksiyon hastalıkları uzmanları, çocuk psikiyatrisi uzmanları ve pediatri uzmanlarından oluştuğunu belirten yetkililer, pandemi kuralları çerçevesinde her türlü önlemin alındığını dile getirdiler.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada; pandeminin bir süre daha hayatımızın bir parçası halinde olacağını belirterek, yaşamın tüm alanlarının pandemi kuralları çerçevesinde düzenlenerek, mümkün mertebe zararı en aza indirmek gerektiğini, virüsün alınacak tedbirlerden daha güçlü olmadığını ifade etti. Temizlik, mesafe ve maskenin önemine de değinen Başkan Esendemir; “Son günlerde artan sayıda vaka olması, alınacak tedbirler konusunda hepimize önemli sorumluluklar yüklemektedir. Bu yıl 18 milyona yakın öğrencinin eğitim görecek olması, pandemi kurallarına uymanın önemini bir kez daha artırmaktadır. Ben yeni eğitim döneminin tüm kurumlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Mektebim Okulları ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) arasında kurumsal sözleşme imzalandı. ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ve ÇGC Başkan Yardımcısı Engin Kanber’in de yeraldığı ziyarete; Mektebim Okulları Halkla İlişkiler Sorumlusu Elif Pınar Aybay, İlkokul Müdürü Gülümser Gedikoğlu, Ortaokul Müdürü Abdülaziz Biçer ve Lise Müdürü Tolga Özdayı katıldı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor