Memleket Partisi Çukurova’da iddialı

RÖPORTAJ: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Memleket Partisi Çukurova İlçe Teşkilatı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, parti binasında bir resepsiyon düzenlemiş ve ülke genelinde ki coşkuya ortak olmuştu. Bu vesileyle görüştüğümüz İlçe Başkanı Murat Aravi ile çalışmaları, partisini durumu, seçim hazırlıkları ve siyasetin gündemindeki konular hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.  

Size göre insanlar neden Memleket Partisi’ne teveccüh göstermeliler?

Ülkemiz gerçekten çok yıprandı. Bütün kadim kurumları, yasaları, ilkeleri, değerleri, gelenekleri tarumar edildi. Rant uğruna kapışılmadık yer bırakılmadı. Milletimiz giderek yoksullaştı. Memleket Partisi herkesi bütünleştirecek, yeniden kucaklayacak ve yüzleri güldürecek. Bizler, nefret dilini yerle bir edecek, onun yerine sevgiyi, saygıyı hoşgörüyü büyüteceğiz, birlikte güçlü olduğumuzu hatırlatacağız. Memleketimizin her köşesini yüreğimizle seviyoruz, paramparça edilen adaleti yeniden tesis etmeyi hedefliyoruz. Gösterilen vicdansızlıklarla ağlatılan herkesin yüreğini onaracağız.

Gerek Adana, gerekse Türkiye kapsamında başarılı olacağınıza inanıyor musunuz?

Türkiye genç bir nüfusa sahip. Özellikle gençlerin yoğun ilgisini çektiğimizi görüyoruz. Ne yazık ki, şu an hiçbir basın organında bize yeterince yer verilmiyor. Hatta anket firmaları dahi bizi yok sayıyorlar. Genç bir partiyiz. Çok kısa bir süre sonra ağırlığımız hissettireceğimizi düşünüyorum. Türkiye genelinde olduğu gibi Adana’da da Memleket Partisi’ne oldukça yüksek ve her geçen gün artan bir ilgi var. Bundan dolayı son derece mutluyuz. Birçok farklı siyasi görüşten, farklı kesimden insanlar Memleket Partisi’ni destekleyeceklerini beyan ediyor, artık bizimle siyaset yapmak istediklerini dile getiriyor. Örgütlenme çalışmalarımıza zaten partimizin kuruluşundan önce başlamıştık, şimdi bu çalışmaları daha da somutlaştıracağız ve en kısa zamanda partimizi seçime hazır hale getireceğiz

Genelde hangi görüşe mensup insanlar yer alıyor teşkilatınızda?

Genelde Atatürkçü, Cumhuriyetçi ve demokrat insanlar oluşturuyor teşkilat yapımızı. Sağ veya sol olarak tanımlamıyoruz kendimizi. Bahsettiğim üç özelliğe sahip olan herkes bu partiye üye olabilir. Özellikle vurgulamak istiyorum. CHP’nin alternatifi değiliz.Memleket Partisi, Türkiye’nin alternatifidir. Bizim hedefimiz Türkiye’yi yönetmektir ve yöneteceğiz.

Çukurova için ne gibi hedefler belirlediniz?

Parti tüzüğünde yer aldığı şekli ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimleri doğrultusunda; demokrasiden yana, temel hak ve özgürlüklerden yana yeni bir yol bulacağız. Türkiye, ne cılız muhalefete, ne de Türkiye’yi artık yönetemeyen iktidara mahkumdur. Muharrem İnce liderliğinde, kısa sürede yurttaşların umudu olacağız. Kısa sürede Çukurova ilçesi genelinde birinci parti olmanın alt yapısını, plan ve programını hayata geçireceğiz.

İzleyeceğiniz siyaset anlayışı nasıl olacak?

Halktan ve haktan yana bir siyaset anlayışımız var ve bu anlayışı Türkiye’nin her yerinde etkin kılacağız. Adana’da da yerel iktidara karşı olaylara bakışımız; halk ve hak olacak. Biz, Adanalı seçmenlerin karşısına iyi bir alternatif olarak çıkacağız. Yerelde de genelde de seçmende karşılığımız olduğunu düşünüyorum. Onların teveccühüyle birinci parti olmak istiyoruz.

Merkez solun kalesi olarak görülen Çukurova’da, azımsanmayacak sayıda farklı siyasi partiye gönül vermiş kişiler de yaşıyor. Bunlar arasında partinize karşı ilgi gösterenler oluyor mu?

Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik koşullar, ciddi anlamda can yakıcı boyuta tırmandı. Saha çalışmalarımız sırasında, insanlarla temasta bulunduğumuz zaman, bunu net bir şekilde görüyoruz.

İnsanlar ciddi bir geçim sıkıntısı içerisindeler. Bunun sonucunda da, mevcut iktidarın ekonomiyi kötü yönetmesinden etkilenen birçok insan, -yandaşları da dahil olmak üzere- artık bir daha AK Parti’ye oy vermeyeceklerini, daha önce verdiklerine de pişman olduklarını açıkça dile getiriyorlar. Seçmen sayısı 260 bin civarında olan ilçemizde, son seçim sonuçlarını analiz ediyoruz. Her mahallemizde, çıkan oylara göre çeşitli çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.

Son dönemde sizin gibi birçok siyasi parti kuruldu. Adana’da ki teşkilatlanmalarının hedefinde ise Çukurova ilçesi önem arz ediyor. Sizce ne kadar başarılı olurlar?

Her siyasi parti demokratik bir zenginliktir. Herkes, yasalar çerçevesinde örgütlenmesini sağlayacak ve görüşlerini dile getirecektir. Bu demokratik bir haktır. Önemli olan bunun toplumda karşılığının bulunmasıdır.

Çukurova, refah seviyesi yüksek bir ilçe olmasına rağmen, her platformda işsizlik sorununun yüksek olduğunu dile getiriyorsunuz. Rakamlar ürkütücü mü?

Çukurova’da, üniversite mezunu işsiz sayısı çok fazla. Özellikle 4 yıllık fakülte bitirenler boş dolaşıyorlar. İktidarın popülist bir politikayla, nerdeyse her il ve ilçeye bir üniversite mantığıyla hocasız, laboratuarsız ve eksik kadrolarla alel acele, oy toplamak için kurduğu üniversitelerden dolayı meydana gelen bir süreç bugünlere getirdi bizi. Ben hukuk fakültesine gittiğim dönemde, Türkiye’de 6 hukuk fakültesi vardı. Şu an 106’ya çıktı sayı. Büyükşehir Belediyesi nezdinde, yeni alınan iş makineleri ve araçların 200 kişilik şoför kadrosu için 52 bin başvuru olmuştu ve acı tarafı bunun 45 bini üniversite mezunuydu. Bu korkunç bir rakam. Buna göre pay biçelim. Bu sorunu yerel yönetimlerle çözmemiz mümkün değil; ancak ve ancak genel iktidarı ele aldığımızda, istihdam politikası yaratabildiğimiz takdirde çözülebilecek bir sorundur.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

İnsanlar ayrışsın istemiyoruz. Zihin devrimi yapmak istiyoruz. Köprü, yol ve hastane yapmak devletin asli görevleridir zaten. Biz, insana yatırım yapmak istiyoruz. Eğitime büyük önem veriyoruz çünkü insanları soru sormaya alıştırmamız gerekiyor. Her şeye inanmamaları ve sorgulamaları gerekiyor. Böylece insanları kandırmaya yönelik siyasette ortan kalkmış olur.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor