METİNER’DEN YAZILI UYARI GELDİ: BİTERİZ

Mehmet Metiner, milletvekili olduğu dönemde sivri diliyle bilinen, ele-avuca sığmayan “Haşarı” denilebilecekler arasında yer alıyordu..

Star gazetesindeki köşesinde, “İhanetçilerin sayısı artıyor” ve “İhanetçileri başımıza tac ediyoruz” gibi sözlerle uyarıda bulunmış.

     Metiner”in en dikkat çekici uyarısı;

 “Reis üzerinden yürüyen bu bağ günün birinde çözülürse asıl o zaman biteriz” şeklinde.

     Metiner, devam ediyor uyarılarına;

    “Belediye başkan adayları açıklandıktan sonra AK Parti’mizden kopanlardan bazılarını tanıyorum. Hem de çok yakından. Bazılarını 80 öncesindeki zorlu yıllardan… Aday adaylık sürecinde ‘Kime adaylık verilirse davamızın ve Reis’imizin emrindeyiz; bize verilmiş gibi çalışmazsak namerdiz!’ deyip duruyorlardı. 

Gördük mertliklerini… 

Üzülerek gördük davaya ve Reis’e sadakatlerini… 

Tam bu vartayı atlattık derken belediye ve il genel meclisi listeleri açıklandı. Listede isimlerini göremeyenlerin tepkileri dava adına utanç vericidir. İstifa dilekçeleri ellerinde dolaşanlar hasbi olmadıklarını göstermiş oldular. 

Hesapçılık almış başını gidiyor. Kişisel ikbal hırsı hangi ara bu kadar boy attı aramızda. Eskiden kardeşimizin nefsini kendi nefsimize tercih ederdik. 

Yazıklar olsun! 

Bir meclis üyeliğini davasının üstünde görenler, kendilerini seçilemeyecek sırada gördüklerinde alıp başını gidenler, listede adını göremeyince kıyamet kopartanlar bilesiniz ki sadece kendilerini küçültürler. 

Bu günler imtihan günleridir. 

Dünyevi makamlar için karşı safa geçenler veya içimizde görünüp fitne salmaya çalışanlar bilsinler ki asıl kendi alınlarına unutulamayacak kara lekeler çalıyorlar.”

   Yahu demek ki, siyaset böyle bir şey!..

   Biz sanıyorduk ki, CHP’de, MHP’de kıyametler kopuyor, oysa Mehmet Metiner”e göre, asıl kıyamet iktidar partisinde kopuyormuş da haberimiz yokmuş..

   Sağol Metiner… Sayende siyasette gelinen noktayı bir de senin kaleminden öğrenmiş olduk..Yani vatan, millet hikaye.. Bireysel çıkarlar en önde..

   ..  ..  ..

DENİZ BAYKAL VE DUYGULU ANLAR

     CHP’nin ikinci kurucu Genel Başkanıydı.. Değişik dönemlerde Maliye, Enerji ve Dışişleri Bakanlıkları yaptı..Bir komplo kuruldu,Türk siyaset tarihinin en önemli kararını verdi, CHP Genel Başkanlığını bıraktı..Komployu kuranların kimler olduğu ve düzmece bir oyun olduğu anlaşılmasına rağmen, teslim ettiği koltuğa yeniden oturmayı aklından bile geçirmedi, yerine gelen Kılıçdaroğlu’na her zaman destek çıktı, samimi uyarılarda bulundu.

   Sonra ..

   Büyük bir rahatsızlık geçirdi, verdiği büyük mücadeleler sonucu azraille olan savaşını da kazandı..

   Ve.. Deniz Baykal, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa‘ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.” Derken, hiç teklemedi..

    Ve Deniz Baykal, alkışlarla ayakta karşılandı, ayakta uğurlandı..

     Duygulu anlar yaşadık dün.. Grup sözcülerinin konuşmaları, gösterilen ilgi gerçekten duygu yüklüydü..

     Deniz Baykal ay sonuna kadar Ankara’da tedavi görmeye devam edecek. Daha sonra, Antalya’ya geçerek bağ evinde bir süre dinlenecek..

    Ve Deniz Baykal, inanıyoruz ki, yine TBMM kürsüsünde gümbür gümbür konuşacak, Türkiye’nin sorunlarını ve çözümlerini tartışacak..

    Yani, yine tarihi konuşmalar yapacak, yine Türk halkının geleceğine yönelik uyarılarda bulunacak.

      Azrail bile seninle başa çıkamadı!

    YENDİN AZRAİL’İ DENİZ BAYKAL.. Aramıza hoş geldin..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor